Regija

Završio je ovogodišnji Zagreb Grand Prix: Beram i Čalić osvojili su najsjajnija odličja, ukupno pet zlata za Hrvatsku

Sara Beram

 SLOBODAN KADIC/CROATIA
Hrvatski predstavnici osvojili su ukupno pet zlatnih medalja na međunarodnom turniru u Zagrebu

Službeno je okončan 5. međunarodni Zagreb Grand Prix, turnir za amaterske boksače. Četvrti dan, ujedno i finalni, ponudio nam je devet vrlo zanimljivih mečeva.

Najviše pažnje privlačili su superteškaši, Luka Pratljačić i Marko Milun. Napokon smo dočekali njihov međusobni okršaj, a s obzirom da se obojica nadaju kvalificirati na Olimpijske igre, a mjesta ima samo za jednog, bio je ovo meč od velike važnosti. Odličnu borbu pružili su Pratljačić i Milun, a do pobjede je došao Luka Pratljačić, nokautom u trećoj rundi. Detaljniji izvještaj tog meča možete pročitati klikom na LINK.

Iako su Pratljačić i Milun bili glavne zvijezde finalnog dana, uz Gabrijela Veočića naravno, čast zatvoriti turnir imala je Sara Beram. Hrvatska boksačica nastupila je u posljednjem meču večeri, a u kategoriji do 63 kilograma porazila je Talijanku Alessiu Messano, svjetsku prvakinju iz 2016. godine! Beram i Messano imale su pravu šahovsku partiju, odnosno tehničko nadmudrivanje kroz sve tri runde. Beram je ovom pobjedom dokazala kako trenutno boksa na jako visokoj razini, a prava je šteta što je na ranije ove godine ostala na korak do plasmana na Europske igre. Podsjećamo, Sara je u Krakowu ispala u četvrtfinalu, nakon kontroverznog poraza od srpske boksačice Natalije Šadrine.

Osim Pratljačića i Beram, zlatom su se okitili Gabrijel Veočić i Marko Čalić. Veočić je nakon nešto tijesnije prve runde ubacio u višu brzinu i rutinski je porazio Ukrajinca Dmitrija Rybalka. O tom meču pisali smo vam u zasebnom izvještaju koji možete pročitati klikom na LINK.

Marko Čalić u kategoriji do 92 kilograma boksao je protiv predstavnika Boksačkog kluba Torcida, Jana Morovića. Bio je to vrlo uzbudljiv meč, a obojica su uspjeli upisati po nokdaun. Iskusni boksač iz Pule na kraju je porazio Morovića podijeljenom sudačkom odlukom.

Podsjećamo da je Nikolina Ćaćić također osvojila zlato na ovom turniru, ali ona je do najsjajnijeg odličja došla jučer. Jednoglasnom odlukom sudaca Nikolina je porazila Lidiju Tišlar iz BK Stršljen Samobor.

Ivan Rajčić boksao je finale kategorije do 86 kilograma, ali nažalost, Englez Stott Teagn porazio ga je prekidom u drugoj rundi.

Prva četiri meča finalnog programa nisu ponudila nastupe domaćih boksača, ali gledali smo vrlo dobar i atraktivan boks. Kompletne rezultate finalnog dana turnira možete pročitati u nastavku ovog članka, a snimku svih devet mečeva pogledajte klikom na LINK.

Također, pohvale i organizatorima na jako dobrom organiziranom turniru. Četiri dana pratili smo kvalitetne mečeve, a na turniru je nastupilo preko 100 boksača i boksačica iz 15 različitih država.

Zagreb Grand Prix 2023. - rezultati četvrtog (finalnog dana) turnira:

(-63 kg, žene): Sara Beram (CRO) def. Alessia Messiano (ITA) via podijeljenom sudačkom odlukom

(+92 kg): Luka Pratljačić (CRO) def. Marko Milun (CRO) via KO/TKO - R3

(-92 kg): Marko Čalić (CRO) def. Jan Morović (CRO) via podijeljenom sudačkom odlukom

(-86 kg): Stott Teagn (ENG) def. Ivan Rajčić (CRO) via TKO - R2

(-80 kg): Gabrijel Veočić (CRO) def. Dmitry Rybalko (UKR) via jednoglasnom odlukom sudaca

(-75 kg): Viacheslav Byzhadenco (UKR) def. Dejan Leburić (SLO) via jednoglasnom sudačkom odlukom

(-71 kg): Mohamed Rachem (BEL) def. Igor Rogić (SRB) via jednoglasnom sudačkom odlukom

(-67 kg): Alexandru Paraschiv (MDA) def. Rumen Rumenov (BUL) via podijeljenom sudačkom odlukom

(-63,5 kg): Enrique Kakulov (ESP) def. Salvador Flores Luque via podijeljenom sudačkom odlukom

Linker
28. travanj 2024 17:15