Regija

(VIDEO) Udarac koljenom nakon kojeg su Rusi shvatili tko je ‘Joker‘ Ilić: Prisjetite se kako je Ilić nokautirao Shlemenka

Aleksandar ‘‘Joker‘‘ Ilić (lijevo) vs. Alexander Shlemenko (desno)

 Screenshot (youtube, Rcc)
Iskusni srpski MMA borac prošle godine je šokirao rusku MMA javnost

26. kolovoza (osmi mjesec) prošle godine bio je jedan od najvažnijih, ako ne i najvažniji datum u MMA karijeri Aleksandra ‘‘Jokera‘‘ Ilića.

Samo mjesec dana nakon teškog poraza od Karlosa Vemole, ‘‘Joker‘‘ se zaputio u Jekaterinburg kako bi se obračunao s Alexanderom Shlemenkom. Legendarni ruski borac i bivši Bellatorov prvak srednje kategorije trebao je protivnika koji će mu poslužiti za zagrijavanje uoči planiranog meča protiv Magomeda Ismailova.

Rusi, odnosno RCC organizacija, procijenili su kako je Aleksandar ‘‘Joker‘‘ Ilić idealan protivnik za tu prigodu. Srpski borac pristao je okušati se na gostujućem terenu, a Rusi su ga dobro zapamtili tog dana.

21 sekundu trajao je meč Shlemenka i ‘‘Jokera‘‘, ali nije završio onako kako su Rusi priželjkivali. Vrlo brzo Ilić je koljenom pogodio Shlemenka, teško ga je uzdrmao, a zatim je s nekoliko dodatnih udaraca dokrajčio rusku legendu.

Bilo je to veliko iznenađenje za rusku MMA javnost, a ‘‘Joker‘‘ Ilić postao je nova zvijezda njihove MMA scene. Ne samo da je zaradio velik novac tom borbom, nego je otvorio mnoštvo mogućnosti za nove velike mečeve u Rusiji.

Boksao je Ilić protiv Magomeda Ismailova kasnije te godine, ali taj meč je izgubio. Gotovo punih 16 mjeseci nakon prve pobjede nad Shlemenkom, Ilića čeka revanš.

‘‘Joker‘‘ i Shlemenko danas će predvoditi RCC 17 event, također u Jekaterinburgu. Priredba je započela u 13:00h po našem vremenu, a ukupno 14 borbi je na programu. Ilića možemo očekivati u kavezu iza 18:00h, ali sve ovisi o trajanju uvodnih borba i programa između mečeva.

Što se prijenosa tiče, event se emitira na ruskom Udar TV kanalu. Nažalost, taj kanal se ne emitira u državama naše regije.

Linker
25. travanj 2024 06:16