Ostalo

(VIDEO) ‘Div protiv ‘Niskog kralja‘‘: Prisjetite se meča Hong-man Choija s gotovo 40 cm nižim borcem

Hong Man Choi (lijevo) vs. Kaoklai Kaennorsing

 Screenshot (youtube, Glory)
Glory je podijelio jedan od zanimljivijih kickboksačkih mečeva korejskog gorostasa

Doba održavanja Prideovih i K-1 evenata u Japanu ponudilo je pregršt boraca koji su pažnju privlačili ne isključivo svojim vještinama, nego nevjerojatnom fizičkom građom. Jedan od takvih svakako je bio i Hong-Man Choi.

Čak 218 centimetara visoki Južnokorejac i 160-ak kilograma težak (ovisno od borbe do borbe) bio je prava atrakcija. Fanovi u našoj regiji pamte ga prvenstveno po MMA borbi koju je 2008. godine odradio protiv Mirka ‘‘Cro Copa‘‘ Filipovića.

‘‘Leg kickovima‘‘ je Mirko završio gorostasnog Korejca nakon šest i pol minuta borbe. Ulazio je Hong-man Choi u ring i s Fedorom Emelianenkom, a nakon minutu i 58 sekundi, Fedor je slavio polugom na ruci.

Osjetno više uspjeha imao je Choi u kickboksu. Semmy Schilt i Mighty Mo neki su od njegovih najvećih skalpova, a pobjeđivao je i Boba Sappa, Akebona, Gary Goodridgea, itd.

Jedan od zanimljivijih mečeva Hong-man Choija bio je onaj protiv Kaoklaija Kaennorsinga iz trećeg mjeseca 2005. godine. Tajlanđanin nadimka ‘‘Giant Killer‘‘ (‘Ubojica divova‘) ušao je u meč s gotovo 40 centimetara deficita u visini. Kaoklai je renomirani kickboksač (omjer 88-40-5), ali visok je 180 centimetara i bilo mu je jako teško nositi se s ogromnom razlikom u visini, ali i kilaži.

Meč je ipak bio vrlo kompetitivan i morao je otići u dodatnu četvrtu rundu. Nakon dodatne runde, ipak je slavio korejski gorostas, a Kaoklai unatoč prednosti u vještini, nije uspio nadomjestiti deficit u fizikalijama.

Glory je odlučio podsjetiti nas na tu borbu.

‘‘Giant vs. Short King‘‘ naziv je videa koji je Glory objavio, a uvijek se dobro prisjetiti ovakvih bizarnih mečeva koji su nekoć bili učestala pojava u svijetu kickboksa. Video je pri dnu teksta, uživajte.

Linker
20. travanj 2024 09:52