UFC

Jack Della Maddalena tijesno porazio Hollanda; Raul Rosas Jr. vratio se pobjedama na sjajan način

Jack Della Maddalena

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Talentirani australski velteraš namučio se za pobjedu protiv Kevina Hollanda

U očima mnogih MMA fanova, sunaslovna borba večeri na takozvanom UFC ‘‘Noche‘‘ eventu ujedno je i najzanimljivija borba. Velteraši Kevin Holland i Jack Della Maddalena upareni su na UFC Fight Night 227 priredbi, a umjesto uzbudljivog meča, gledali smo pravo taktičko nadmudrivanje, neki bi rekli ‘‘šahovsku partiju‘‘.

Očekivao se ‘‘vatromet‘‘ u meču između Kevina Hollanda i Jacka Della Maddalene, ali prva runda prošla je u podo sta rezerviranom pristupu od strane obojice velteraša. Holland je težio kontroli distance i frekventno je bacao direkte s udaljenosti na kojoj ga Maddalena nije mogao dohvatiti, ali velika većina Hollandovih udaraca odsjela je na bloku Maddalene. Jack je najviše uspjeha imao u klinču. Nekoliko puta Holland i Maddalena našli su se u klinču koji je zapravo inicirao Holland, ali Jackove ruke bile su brže u takvim situacijama i Holland je primio nekoliko čistih udaraca. Teško je reći tko je bio bolji u prvoj rundi. Obojica su imali svoje trenutke, ali niti jedan od njih nije napravio nešto konkretnije.

Druga runda započela je u sličnom ritmu. Holland je neprekidno bacao udarce, bio je aktivniji od Maddalene, ali Maddalena je bio precizniji sa svojim udarcima. Holland se najviše oslanjao na kombinaciju ‘‘1-2‘‘ (prednji-stražnji direkt), dok je Maddalena najviše uspjeha imao plasirajući desni kroše. 80-ak sekundi prije kraja runde Maddalena je povezao lijepu seriju sačinjenu od nekoliko udaraca ručnim tehnikama, a sve više je slušao i naredbu iz svog kuta koja je govorila: ‘‘udaraj njegovu nogu što je više moguće‘. Holland je 50-ak sekundi prije kraja runde imao neuspješan pokušaj ‘‘double leg‘‘ rušenja, a nakon prvih 10 minuta, imaii smo vrlo neizvjestan meč.

Maddalena je u treću rundu ušao kao blagi favorit prema kladionicama i koeficijentima uživo, ali nitko nije mogao sa sigurnošću reći da je Maddalena vodio u tom trenutku. Kad je treća runda u pitanju, Maddalena je najviše uspjeha imao u situacijama gdje bi pritisnuo Hollanda i naveo ga da se kreće unatrag. Jack bi u takvim situacijama povezao nekoliko dobrih udaraca u glavu Hollanda, ali nismo pretjerano često gledali takve sekvence. Kevin Holland nastavio je s istim pristupom kao u prve dvije runde. Bacao je direkte s distance, povremeno bi ubacio pokoji kroše, a ‘‘kickovima‘‘ nije radio konkretniju štetu Maddalena je posljednjih 10-ak sekundi borbe dodao gas, pogodio je Hollanda laktom u klinču, ali nedovoljno da bi uzdrmao Kevina.

Spremala se sudačka odluka nakon koje će sigurno biti nezadovoljnih, ali jednostavno se ne možete ljutiti na sudačko bodovanje nakon ovako tijesne borbe. Podijeljenom sudačkom (29-28, 28-29, 29-28) na kraju je slavio Jack Della Maddalena. Holland je bio vidno nezadovoljan, a publika na tribinama također je negodovala na ovakvu odluku sudaca. No, kao što smo rekli, ovaj meč mogao je otići na obje strane.

Maddalena je pobjedom nad Hollandom došao do 16. uzastopne pobjede u svojoj karijeri i šeste pod okriljem UFC-a. Australac je nakon meča izjavio kako ga nije briga tko će biti sljedeći, otvoren je za sve opcije. Kevin Holland s druge strane izgubio je nakon dvije uzastopne pobjede koje je upisao ranije ove godine.

‘‘El Nino Problema‘‘ ekspresnim nokautom vratio se na pobjedničke staze

Prije nego su Holland i Maddalena kročili u kavez, 18-godišnji Raul Rosas Jr. vratio se pobjedama na spektakularan način. Mlada meksička senzacija ranije ove godine poražena je od strane Christiana Rodrigueza i tada je uvelike ugašen ‘‘hype‘‘ koji se stvorio oko Rosasa. Šest mjeseci kasnije mladi Raul vratio se u kavez, a Terrencea Mitchella nokautirao je lijevim krošeom nakon 54 sekunde borbe. Rosasu je to druga pobjeda u trećem nastupu unutar UFC-a, a ovako ekspresnom pobjedom sigurno će vratiti svoje samopouzdanje.

Linker
27. travanj 2024 20:41