Regija

(VIDEO) Zelg Galešić naveo četvoricu boraca koji bi se snašli u ulozi gladijatora: ‘Stavi dvojicu protiv njega‘

Klara Bilalović Keles (lijevo) i Zelg Galešić (desno)

 Screenshot (youtube, Fnc)
Ponajbolji hrvatski MMA trener odradio je nešto opušteniji intervju za FNC-ov YouTube kanal

Četiri dana udaljeni smo od spektakularnog FNC 19 eventa u Puli. Povijesna pulska Arena ponovno će ugostiti vodeću regionalnu MMA organizaciju, a u glavnoj borbi večeri obračunat će se Miran Fabjan i Yorgan De Castro.

Fabjan prvotno nije imao zakazan nastup na FNC 19 eventu, ali pristao je uskočiti kao zamjena za ozlijeđenog timskog kolegu Ivana Vitasovića. Borci iz pulskog Trojana uvijek "kolo vode" na FNC-ovim eventima u Puli, a brojni su i na programu FNC 19 eventa koji će se održati u subotu (7.9.).

Osim već spomenutog Fabjana, na "fight cardu" su se još našli Andres Ramos (vs. Arturas Kudrešovas) i Erik Pletikos (vs. Randy Mboyo). Činjenica da se event održava u Puli i da će na programu nastupiti nekoliko boraca iz pulskog Trojana, čine Zelga Galešića idealnim sugovornikom za intervjue uoči samog eventa.

Nova FNC-ova voditeljica Klara Bilalović Keles odradila je vrlo zanimljiv intervju s Galešićem, ali razgovor se ovaj put vodio u nešto ležernijem tonu, s puno pitanja koji nisu striktno vezani uz trenerski posao, taktiku i pripreme boraca.

Tako je Galešić između ostalog upitan da navede dvojicu boraca koji bi se snašli u starom vijeku, odnosno u doba kada su unutar Arene održavane borbe gladijatora. Te borbe nerijetko su se vodile do same smrti jednog od boraca, a Zelg je naveo čak četvoricu boraca za koje smatra da bi se snašli u ulozi gladijatora.

"Bagi (Daniel Bažant) sigurno, Andi Vrtačić sto posto, Miran Fabjan tisuću posto, a isto tako i Ivan Vitasović. Za njih četvoricu sam siguran da bi se s guštom borili do smrti i to bez novca, samo iz gušta. Bažant je broj jedan, stavi dvojicu gladijatora protiv njega.", poručio je Zelg.

U nastavku razgovora s voditeljicom, Zelg je dao zanimljiv odgovor na pitanje o aktualnim MMA pravilima. Klara je pitala Zelga koje bi pravilo dodao u aktualni MMA pravilnik, a Zelg je istaknuo kako bi zapravo vratio neka pravila koja su nekoć prije bila na snazi.

"Vratio bi ‘soccer kickove‘ i ‘stompove‘. Mislim da je MMA uskraćen za ljepotu tih udaraca i dinamika borbe je drukčija jer borci danas mogu raditi pasivni parter i držati otvoren gard. Kad sam se ja borio, dok je to bilo dozvoljeno, borac bi se pridigao i skakao bi drugoj osobi po glavi. Borbe su bile dinamičnije, aktivnije se ‘grapplalo‘ i pokušavalo izdominirati svog protivnika. Mislim da je to ljepota koja je izgubljena. MMA je počeo kao ulična borba i tome se treba vratiti. Drago mi je da su ukinuti ‘12-6‘ laktovi jer to je bilo najgluplje pravilo. Vidim da rade na vraćanju udaraca koljenom u parteru, to me isto raduje. Treba reći hrvaču: ‘uđi mi u noge sada, ako imaš m*da!‘", poručuje ponajbolji hrvatski MMA trener.

Kompletan "Face off s Klarom" potrajao je nešto dulje od 17 minuta, a sudeći prema komentarima na FNC-ovom YouTube kanalu, fanovi su oduševljeni ovim opuštenijim formatom intervjua.

Koji je Zelgov najveći strah, kako bi rangirao "summer body" regionalnih boraca, koji je najsočniji trač koji je čuo o sebi i još mnogo toga saznajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
05. rujan 2024 10:22