Regija

Vlado Šikić uvjerljivo poražen na Oktagon 39 eventu: Ronald Paradeiser dominirao je od početka do kraja

Vlado Šikić

 Screenshot (youtube, Oktagon Mma)
Borac s njemačkom adresom pokušat će što prije zaboraviti ovu večer

Nije se Vlado Šikić (12-2-1) dobro proveo u svom debiju pod okriljem Oktagon MMA organizacije. 32-godišnji hrvatski borac lake kategorije uvjerljivo je izgubio od Slovaka Ronalda Paradeisera (16-9-0).

Paradeiser je do pobjede došao nakon dvije minute i osam sekundi druge runde, a blizu pobjedi bio je već u prvoj rundi. Ronald je ekspresno došao do rušenja, uzeo je Šikiću leđa i zaključao je gušenje (RNC). Činilo se kao da je pitanje trenutka kada će Šikić tapkati ili ostati bez svijesti, ali Vlado se uspio izvući i zauzeti gornju poziciju u zatvorenom gardu Paradeisera.

Borci su nedugo poslije završili na nogama, ali Paradeiser je bio daleko bolji borac u stojci. Brži, snažniji i konkretniji bio je Slovak, a Šikić nažalost nije prezentirao ništa osim ogromne srčanosti. Uspio je Vlado izdržati do kraja prve runde, ali u drugoj rundi Paradeiser je potvrdio dominaciju.

Pogađao je Ronald raznoraznim boksačkim kombinacijama, kickovima, ‘‘letećim koljenom‘‘, a do pobjede je došao ‘‘ground and poundom‘‘. Sudac je procijenio da se Šikić ne brani aktivno i da prima nepotrebnu štetu, a kraj borbe u potpunosti je ispravan i opravdan.

Šteta za Šikića. Ovaj 32-godišnji hrvatski borac s njemačkom adresom nekoć je bio na glasu kao veliki europski MMA talent. Imao je 11 pobjeda i jedan remi u prvih 12 profesionalnih nastupa. 2015. godine borio se u kvalifikacijama za ‘‘The Ultimate Fighter‘‘, ali zbog ozljede ramena izgubio je u prvoj rundi od Abnera Lloverasa.

U desetom mjesecu 2017. godine Šikić se trebao boriti protiv Paddyja Pimbletta, ali do borbe pod okriljem Cage Warriorsa ipak nije došlo. Šikić je nastupio dva mjeseca kasnije, a upisao je prvi profesionalni poraz izgubivši od Damiena Lapilusa (poraz na ‘TUF-u‘ ne računa se u profesionalni ‘score‘).

Nakon toga uslijedila je pauza od četiri godine, a Šikić se borbama vratio krajem 2021. godine. Gušenjem u trećoj rundi porazio je Nicu Cocuccia (11-3-1), a u 2022. godini nije se borio. Nažalost, 2023. godina nije dobro počela za njega i pitanje je što će biti sljedeće za ovog nekoć vrlo perspektivnog borca kojem su ozljede i razni problemi napravili previše problema u karijeri.

Linker
25. travanj 2024 20:49