Regija

Vlasto Čepo u beskompromisnoj borbi nokautirao opasnog Talijana

Vlasto Čepo

 Screenshot (youtube, Oktagon Mma)
Sjajno zaokružio 2022. godinu

Samo 17 dana nakon što je slavio protiv Antonia Zovaka na Centurion Fight Championship priredbi, ‘El Chapo‘ je sinoć ponovno ušao u kavez. Ovoga puta borio se u sklopu Oktagon 37 priredbe, gdje je rukavice ukrstio protiv opasnog Talijana Gionannija Melilloa. Čepi je ovo bila treća pobjeda u nizu nakon poraza od Joela dos Santosa u lipnju (6. mjesec) ove godine. Da Vlasto ne gubi vrijeme pokazuje i činjenica da je odradio pet mečeva u 2022. godini, te ju pobjedonosno i zaključio.

Čepo je borbu otvorio u svom stilu, tvrdo i spreman na tučnjavu. Nije prošlo puno vremena, a već je ušao u izmjene udaraca s Talijanom. Iako je i sam primio nekoliko udaraca, Čepo se nije obeshrabrio, već beskompromisno ušao u daljnje razmjene. Distancu je iskusno kratio i tražio prolazak svojih udaraca, a nakon što je primio jedan precizan direkt, Čepo je uzvratio te laktom pogodio Melilla koji se uskoro našao na podu. Nije trebalo dugo da Čepo navali na protivnika i meč privede kraju.

Ovo je bila još jedna pobjeda Vlaste nokautom u prvoj rundi. Zanimljiv detalj je taj da je Čepo sve svoje pobjede ostvario prekidom u prvoj rundi. Napredak u borbi u parteru mogli smo vidjeti u njegove prethodne dvije borbe protiv Zovaka i Jakovljevića gdje je obojicu boraca završio stražnjim gušenjem u prvoj rundi.

Nakon pobjede prozvao je Mateja Penaza, češkog borca koji također nastupa u Oktagon organizaciji, a zahvalio se svojim trenerima Savi Lazići te Igoru Krstiću.

Linker
19. travanj 2024 01:38