Regija

Vrijeme je za revanš s Philom De Friesom! Darko Stošić ekspresno je nokautirao Matheusa Scheffela!

Darko Stošić

 Screenshot (youtube, Ksw)
Briljantni srpski teškaš upisao je 20. pobjedu u profesionalnoj MMA karijeri

Nakon velike pobjede Ivana Erslana, nestrpljivo smo čekali nastup Darka Stošića na KSW Epic eventu. Sjajni srpski teškaš upotpunio je ovu večer i dodatno je obradovao regionalne MMA fanove. Darko je već u prvoj rundi porazio Matheusa Scheffela, a do pobjede je došao tehničkim nokautom!

Od samog početka meča, Darko je zauzeo sredinu kaveza, nametnuo se kao odlučniji borac i tražio je priliku za nokaut. Brzo je došlo do prve otvorene razmjene gdje su krošei letjeli s obje strane, ali nitko nije završio teže uzdrman, niti su Stošić i Scheffel pronašli metu na adekvatan način.

Nedugo poslije Stošić sjajno plasira prednji direkt lijevom rukom. Udarac je prošao kroz gard Matheusa Scheffela i Brazilac je završio u nokdaunu. Darko je nemilosrdno udarao iz gornje pozicije i u potpunosti je opravdao svoj nadimak ‘‘The Hammer‘‘ (‘Čekić‘). Nizao je Darko udarac za udarcem i bilo je pitanje trenutka u kojem će se sudac umiješati i okončati ovaj meč.

Minutu i 14 sekundi trajao je meč između Stošića i Scheffela, a dodamo li Erslanovih 54 sekundi koliko je trebao za poraziti Gnidka, možemo reći kako su Darko i Ivan za nešto više od dvije minute odradili posao u Poljskoj. Meč Stošića i Scheffela održan je prema PRIDE-ovim pravilima, ali nije bilo potrebe da Stošić koristi ‘‘stompove‘‘, ‘‘soccer kickove‘‘ i udarce koljenom dok je protivnik na tlu.

Darku je ovo čak sedma pobjeda u osmom nastupu unutar KSW-a. Nevjerojatan je podatak da je ‘‘Stole‘‘ šest od tih sedam pobjeda upisao nokautom. Darko je nakon Phila De Friesa bez dileme najbolji teškaš u KSW-u i nema sumnje da će u sljedećem nastupu ponovno napasti pojas u teškoj kategoriji.

Nadamo se da će Darko u revanšu s De Friesom biti puno uspješniji nego u prvom meču. Zreliji je nego prvi put, iskusniji je i samopouzdanja mu sigurno ne nedostaje. Posljednja tri nastupa okončao je nokautima u prvoj rundi i vrijeme je da padne i taj gorostasni Englez.

Linker
26. travanj 2024 09:55