Regija

Zasad ništa od napada na titulu, Darko Stošić protiv Michala Andryszaka na KSW 63 priredbi

Michal Andryszak vs Darko Stošić
 Ksw
Ponajbolji srpski MMA borac pridružuje se brojnim hrvatskim predstavnicima na KSW 63 priredbi

Iako se činilo kako će Darko Stošić (15-4-0, 2-0 KSW) u idućem nastupu za najjaču poljsku MMA organizaciju odraditi protiv Phila De Friesa, čini se kako će srpski borac trebati još jednu pobjedu prije napada na titulu u teškoj kategoriji. Darko će nastupiti na 04. rujna na KSW 63 priredbi, a protivnik će mu biti iskusni Poljak Michal Andrzyszak (22-9-0, 4-4 KSW).

29-godišnji Andryszak zadnji nastup odradio je u siječnju ove godine na KSW 58 priredbi i pritom je pobijedio Guta Inocentea (10-6-0) submissionom u drugoj rundi (arm-triangle gušenje). Poljski borac ujedno je i bivši KSW-ov izazivač, no 2018. godine u borbi za upražnjenu titulu teške kategorije poražen je od aktualnog prvaka Phila De Friesa nokautom u prvoj rundi. Andryszak je borac uistinu bogatog iskustva unatoč činjenici kako je relativno mlad za teškaša. Nastupao je Poljak i u jakim organizacijama poput Cage Warriorsa, Fight Nights Globala te ACB-a. Tokom karijere pobjeđivao je zvučna imena poput Iona Cutelabe, Denisa Smoldareva i Michala Kite. Borbe dva metra visokog Andryszaka u samo četiri navrata išle su dalje od prve runde. U svakom slučaju, izuzetno opasan i zanimljiv protivnik za Darka Stošića.

Darko kao i njegov protivnik također ima 29 godina, a nakon tri uzastopna poraza i otkaza u UFC-u 2020. godine, Stošić je potpisao za KSW. Debitirao je u ožujku ove godine te je nokautom u drugoj rundi savladao Michala Wlodareka, a nepuna tri mjeseca kasnije nokautirao je Michala Kitu i to u prvoj rundi borbe. Srpski borac brzo je osvojio fanove KSW-a i mnogi ga žele vidjeti u borbi za pojas. Stošić se očito trudi biti što aktivniji i ovo će mu biti treća borba unutar šest mjeseci. Nadamo se kako će nastaviti u istom tempu kao u prva dva nastupa, a ukoliko savlada opasnog Andryszaka, dileme ne bi trebalo biti, Stošić će dobiti priliku za napasti pojas.

Inače, u sklopu KSW 63 priredbe gledat ćemo četvero hrvatskih predstavnika. Sara Luzar-Smajić (2-1-0) debitirat će za KSW borbom protiv Španjolke Aitane Alvarez (1-0-0). Aleksandar Rakas (16-8-0, 0-1 KSW) borit će protiv Poljaka Tomasza Romanowskog (13-8-0, 1-1 KSW), dok će bivši KSW-ov prvak u bantam kategoriji Antun Račić (25-9-1, 6-1 KSW) snage odmjeriti s Poljakom Jakubom Wiklaczom (11-3-1, 1-1 KSW). U glavnoj borbi večeri nastupit će Roberto Soldić (18-3-0, 6-1 KSW), a svoj pojas velter kategorije branit će protiv češkog borca Patrika Kincla (24-9-0, 2-0 KSW). Stvarno sjajna priredba za regionalne MMA fanove.

Linker
20. travanj 2024 15:37