UFC

(VIDEO) Nadamo se još jednoj ovakvoj pobjedi: Prisjetite se kako je Ivan Erslan nokautirao opasnog Ukrajinca

Bogdan Gnidko (lijevo) vs. Ivan Erslan (desno)

 Screenshot (twitter, Ksw)
Ivan Erslan svoju "KSW priču" zaključio je na sjajan način

Jako teške trenutke u svojoj karijeri imao je Ivan Erslan u desetom mjesecu prošle godine. Hrvatski poluteškaš borio se protiv Rafala Haratyka na KSW 87 eventu i nadao se kako će se pobjedom približiti pojasu prvaka.

Nažalost po Erslana, Haratyk je slavio nokautom već u prvoj rundi. Puno toga prolazilo je Ivanovom glavom, u to uopće ne sumnjamo. Bio je to drugi Erslanov poraz u nešto manje od godinu dana i stvarao se dojam kako Erslan konstantno zapinje u situacijama kada treba napraviti taj dodatni iskorak.

Naravno da su i brojni fanovi počeli sumnjati i otpisivati Ivana. Sve to utječe na borca, a Ivan je priliku za povratak samopouzdanja dobio u drugom mjesecu ove godine. Borac iz zagrebačkog ATT-ja uvršten je na program KSW Epic eventa, a na suprotnoj strani kaveza našao se Bogdan Gnidko.

U brojnim najavama i analizama govorilo se kako je Gnidko stilski jako težak protivnik za Erslana. Ukrajinac je "rođeni finišer", vrlo snažan udarač i sve svoje pobjede upisao je prekidima. Jedini poraz uoči meča s Erslanom pretrpio je od strane Ibragima Chuzhigaeva u meču za KSW-ovu titulu prvaka, ali imao je Gnidko i u tom meču dobrih trenutaka.

Erslan je nekoliko mjeseci nakon teškog poraza nokautom ušao u meč protiv sjajnog ukrajinskog finišera, a zanimljiv je podatak kako je 81 posto fanova na popularnom Tapologyju odabralo Gnidka kao pobjednika tog dvoboja. Predviđala se pobjeda nokautom, ali pobjedu nokautom upisao je Erslan.

Samo 54 sekunde trebao je Ivan kako bi ušutkao sve kritičare i dokazao da nije došlo vrijeme da ga itko otpisuje. Zavarao je Erslan Gnidka bacivši udarac desnicom kojim je zapravo samo skratio distancu i prikrio lijevi kroše koji je savršeno odsjeo na bradi Gnidka.

Vidno uzdrmani Ukrajinac nekako je ostao pri svijesti, ali Erslan je trebao samo još jedan udarac kojim je "ugasio svjetla" Bogdanu Gnidku. Bila je to jako, jako važna pobjeda za Erslana. Nakon svih teških trenutaka koje je prošao nakon poraza od Haratyka, Erslan se na savršen način vratio pobjedama.

Ispostavilo se da je to njegov posljednji nastup u KSW-u i Erslan se na sjajan način zapravo oprostio od te organizacije. Danas oko 20:30h čeka ga debi u UFC-u i nadamo se kako će Erslan danas upisati još jednu veliku pobjedu.

Linker
29. rujan 2024 00:30