UFC

19-godišnji Rosas spreman je za meč pred domaćom publikom: ‘Pobjeda mi donosi odličnu poziciju, spreman sam‘

Raul Rosas Jr.

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Iako su mnogi rekli da je porazom do Christiana Rodrigueza ugašen ‘‘hype‘‘ oko Rosasa, treba uzeti u obzir da se radi o mladom borcu koji ima tek 19 godina

Trenutno najmlađi UFC-ov borac, Raul Rosas Jr., ovoga vikenda ponovno nastupa u najjačoj organizaciji. Nakon što je imao polovičan uspjeh u 2023. u kojoj je ostvario samo jednu pobjedu i jedan poraz, ove subote pokušat će doći do nove pobjede i nastaviti svoj uspon.

Ricky Turcios bit će njegov idući protivnik, a budući da se UFC održava na njemu domaćem terenu, odnosno u Meksiku, nije iznenađujuća činjenica da će mladi Rosas biti itekako motiviran svoju borilačku 2024. godinu otvoriti na najbolji mogući način.

‘‘Jako sam sretan zbog ove borbe. Turcios je još jedan prospekt, pobijedio je na ‘The Ultimate Fighteru‘. Pobjeda u ovoj borbi će me dovesti na visoke pozicije. Što god dođe prema meni, spreman sam, znam da me čekaju velike stvari ukoliko pobijedim u subotu navečer‘‘, rekao je Rosas za MMA Junkie na jučerašnjoj press konferenciji.

Rekao je kako je u Meksiko došao na vrijeme te da mu neće biti problem boriti se pod nešto drugačijim uvjetima:

‘‘Ovjde sam došao dosta rano tako da sam se uspio već prilagoditi. No, mislim da nadmorska visina neće previše utjecati na mene. Ukoliko ste dobro spremni, mislim da bi ste trebali biti spremni za sve‘‘, dodao je.

Iako su mnogi rekli da je porazom do Christiana Rodrigueza ugašen ‘‘hype‘‘ oko Rosasa, treba uzeti u obzir da se radi o mladom borcu koji ima tek 19 godina. Ispred sebe ima cijelu karijeru i vremena da napreduje koliko god želi, a nadamo se da je u pravim rukama. Bila bi šteta potratiti taj potencijal.

Linker
30. travanj 2024 03:03