UFC

Abus Magomedov djeluje veoma samopouzdano pred najveći meč u karijeri: ‘Svim kritičarima ću začepiti usta kada pobijedim!‘

Abus Magomedov (lijevo) vs. Dustin Stoltzfus (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
U debiju za UFC upisao je nokaut za samo 19 sekundi

Abus Magomedov svjesno sluša buku i kritike za sebe jer je dobio priliku boriti se u glavnoj borbi večeri na UFC on ESPN 48 unatoč samo jednoj borbi u promociji. Ipak, njemu to niti najmanje ne smeta, štoviše, kako kaže, svima je spreman "začepiti usta".

“Mogu razumjeti ljude koji su rekli da ne bih trebao biti ovdje, ali nakon borbe, svi će biti tiho. Dokazat ću im da su u krivu kada pobijedim Stricklanda", rekao je.

Nakon što je ostvario pobjedu nokautom od 19 sekundi u svom debiju u oktogonu, Magomedov (25-4-1, 1-0 UFC) dobio je veliku čast boriti se u glavnom događaju večeri u srednjoj kategoriji sa divizijskim konkurentom Seanom Stricklandom (26-5, 13-5 UFC), koji se održava u subotu u UFC Apexu.

Magomedov zna da je to značajan korak naprijed u odnosu na konkurenciju i otkrit će gdje stoji u hijerarhiji kategorije. Međutim, Stricklanda vidi kao pobjedivog protivnika.

"On je čvrst tip, težak protivnik. Ima dosta iskustva s borbama u pet rundi. Već se borio protiv jako jakih momaka, ali subota navečer će biti moja večer. Moj cilj je uvijek završiti borbu što je prije moguće i po mogućnosti upisati nokaut. To je moj cilj i pokušat ću u subotu učiniti isto.”

Iako je Magomedov rekao da ga nije briga za bilo kakve negativne povratne informacije prema UFC-u ili njemu samom zbog toga što je bio na ovoj poziciji tako rano u svojoj organizaciji, on želi dokazati da su čelnici UFC-a bili u pravu kada su mu dali priliku.

"Postoji mali pritisak, možda, UFC je vjerovao u tebe i dao ti veliku priliku. Što se mene tiče, to me gura i motivira. Ovo je bio moj cilj, dobiti priliku u glavnoj borbi, a jednog dana i postati prvak”, zaključio je.

Linker
09. svibanj 2024 02:42