UFC

(VIDEO) Samo 19 sekundi trebao je za pobjedu: Prisjetite se kako je Abus Magomedov debitirao u UFC-u

Abus Magomedov (lijevo) vs. Dustin Stoltzfus (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Njemački borac dagestanskih korijena ovaj vikend pokušat će postati top 10 borcem srednje kategorije

Mnogi su ostali iznenađeni kada je UFC ranije ove godine potvrdio meč između Seana Stricklanda (26-5-0, 13-6 UFC) i Abusa Magomedova (25-4-1, 1-0 UFC). Abus Magomedov borac je koji trenutno nije rangiran unutar top 15 UFC-ove srednje kategorije, a iza sebe ima samo jedan nastup u UFC-u.

Taj jedini nastup odradio je u devetom mjesecu prošle godine, a protivnik mu je bio Dustin Stoltzfus (14-4-0, 1-4 UFC), borac koji je miljama daleko od UFC-ovih elitnih boraca srednje kategorije. Unatoč tome, UFC je dao Abusu priliku boriti se protiv sedmorangiranog izazivača unutar UFC-ove srednje kategorije.

Jedan od razloga vjerojatno leži u Abusovom iskustvu prije UFC-a. Iza njega je 30 profesionalnih MMA nastupa, a slavio je čak 25 puta. 20 pobjeda upisao je prekidom, od čega 14 nokautom, a šest puta slavio je ‘‘submissionom‘‘. Uspješno je Abus nekoć nastupao pod okriljem PFL-a gdje je upisao tri pobjede, jedan poraz i jedan neriješeni ishod, a jednu pobjedu upisao je i u KSW-u.

Drugi razlog vjerojatno leži u činjenici da je nevjerojatno uvjerljivo porazio Dustina Stoltzfusa u svom UFC debiju. Samo 19 sekundi trebao je Abus za pobjedu nad Stoltzfusom. Već nakon 13 sekundi borbe protivnika je uzdrmao odličnim ‘‘front kickom‘‘ koji je odsjeo na bradi Stoltzfusa, a nekoliko sekundi kasnije Magomedov je dovršio posao.

Ovaj njemaćki borac dagestanskih korijena definitivno posjeduje ozbiljne vještine i može parirati najboljim borcima u kategoriji. Ne može se osporiti da preskače nekoliko stepenica i da meč protiv Stricklanda nije zaslužio, ali dođe li do pobjede u ranim nedjeljnim satima, nikoga više neće biti briga je li zaslužio taj meč.

Nekoliko dana dijeli nas od tog uzbudljivog meča, a kroz video ispod ovog teksta možete se prisjetiti sjajne Abusove pobjede u UFC debiju.

Linker
27. travanj 2024 12:02