UFC

Adesanya i Mousasi o velikom 'Spideru': 'Jedan od najvećih ikad, ali ugrozio si je ostavštinu'

Israel Adesanya i Anderson Silva
 screenshot/YouTube
Lijepe riječi o Andersonu Silvu imaju Gegard Mousasi i njegov bivši protivnik, Israel Adesanya

Kako se približava vikend i posljednja borba Andersona Silve, nakon 23 godine velike profesionalne borilačke karijere, tako sve više značajnih MMA imena izražava svoje poštovanje prema svemu što je "Spider" napravio u karijeri. A toga uistinu nema malo.

Jedan od tih je i njegov pretposljednji protivnik, Israel Adesanya. Protiv trenutnog prvaka divizije kojom je on osobno vladao od 2006. do 2013. godine, Silva se borio u veljači 2019. Odradili su njih dvojica tehnički vrlo atraktivnu borbu u kojoj je mladost odnijela premoć. Adesanya je već tada pokazao što misli o Andersonu, a sad je pred njegov odlazak to više puta potvrdio. Veseli se što je Anderson za protivnika u posljednjoj borbi dobio Uriaha Halla.

"Želim u toj posljednjoj borbi gledati nešto ludo, a mislim da je Uriah onaj tko tako nešto može ponuditi. Ako se bude držao osnova, Uriah može pobijediti u toj borbi, no Anderson je i dalje nevjerojatno vješt. Bo sam u borilištu s njim, pratim ga već godinama i on zapravo lako može doći do pobjede. Mogao bi čak pobijediti prekidom. No, opet ponavljam, ako se Uriah bude držao osnova, stvorit će mu probleme", rekao je Adesanya za MMA Junkie, dodavši da mu je žao što on nije bio posljednji Silvin protivnik:

"Žao mi je što karijeru nije završio borbom protiv mene, volio bih da sam mu mogao biti posljednji protivnik. No, Uriah je stilski također savršen protivnik za nešto tako."

Svoje mišljenje izrekao je i jedan velikan koji se sa Silvom ipak nije uspio susresti. U pitanju je Bellatorov prvak srednje kategorije, Gegard Mousasi.

"Imao je fantastičnu karijeru i na svom vrhuncu je djelovao nezaustavljivo. Ponudio je jako puno nezaboravnih borbi i definitivno je legenda sporta. Možda se zadržao dulje nego što je trebao. Time je svakako ugrozio svoju ostavštinu. Nadam se da će ga ljudi pamtiti po borbama kakve je pružao kad je bio na vrhuncu. Svakako jedan od najvećih boraca ikad", rekao je Mousasi, koji ovog vikenda brani Bellatorovu titulu u borbi protiv Douglasa Lime.

Mousasi se nije borio protiv Silve, ali se dva puta borio protiv Halla. Prvi put ga je udarač s Jamajke iznenađujuće savladao atraktivnim nokautom. Mousasi se kasnije osvetio dominantnom pobjedom.

Linker
19. travanj 2024 08:11