UFC

Adesanya nije uzbuđen zbog meča Whittakera i Vettorija: ‘Znam tko će pobijediti i zato me ne uzbuđuje‘

Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Freestylebender)
Prvak UFC-ove srednje kategorije poprilično je siguran u svoju prognozu

Vrh UFC-ove srednje kategorije čekaju razne zanimljivosti u periodu koji nam slijedi do kraja godine. Israel Adesanya u 11. mjesecu branit će titulu prvaka protiv Alexa Pereire, ali već ovog vikenda obračunat će se prvorangirani i drugorangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije.

Robert Whittaker i Marvin Vettori borit će se u sunaslovnoj borbi večeri na UFC-ovom eventu u Parizu. Prema kladionicama, Whittaker je osjetni favorit i koeficijent na njegovu pobjedu iznosi u prosjeku oko 1.50. 2.80 koeficijent je na pobjedu Talijana koji je drugorangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije.

Whittakera mnogi vide kao borca koji može pobijediti sve rangirane izazivače, ali Israel Adesanya nerješiva mu je enigma. Međutim, Marvin Vettori također se dvaput borio s Adesanyom, a u prvom međusobnom obračunu dobrano ga je namučio. Talijan je jako opasan borac i ne treba ga unaprijed otpisati.

Čovjek koji jako dobro poznaje mogućnosti obojice ovih boraca svakako je Adesanya koji je obojicu porazio po dvaput. Prilikom gostovanja u Blakamoto & Oscar showu, Izzy je otkrio tko je njegov favorit.

‘‘Sunaslovna borba večeri. Zapravo nisam uzbuđen zbog te borbe. Neću vas lagati i davati vam lažne odgovore, ali jednostavno nisam uzbuđen zbog te borbe. Pogledat ću ju, ali znam tko će pobijediti. Rob (Whittaker) će pobijediti i zato mi taj meč nije uzbudljiv. 80 posto sam siguran.‘‘, rekao je Izzy.

Dakle, Adesanya se slaže s mišljenjem kladionica koje također favoriziraju Whittakera. Mnogi očito vjeruju kako Whittaker stilski jednostavno neće odgovarati Vettoriju. U stojci bi Rob trebao imati osjetnu prednost jer je tehnički bolji i osjetno brži, a jako dobrom obranom od rušenja neutralizirat će Vettorijeve pokušaje da borbu odvede u parter. Na Vettoriju je da dokaže bookmakerima i Adesanyi da su u krivu.

Linker
28. travanj 2024 14:05