UFC

Robert Whittaker: ‘Vettori me podcjenjuje, njegov stil se bazira na primanju više štete od protivnika‘

 Robert Whittaker 

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Kaže da je nemoguće napredovati u sposobnosti primanja štete

Na sutrašnjem UFC-ovom eventu u Parizu gledat ćemo još jednu odličnu borbu. Radi se o borbi u srednjoj kategoriji između Roberta Whittakera (23-6 MMA, 14-4 UFC) i Marvina Vettorija (18-4-1 MMA, 8-3-1 UFC) u sunaslovnoj borbi večeri, dok event predvode Ciryl Gane i Tai Tuivasa.

Bivši prvak Whittaker rekao je kako očekuje tešku i nezgodnu borbu protiv Talijana, no također smatra kako je u svim segmentima borbe nešto bolji od njega. Whittaker je na press konferenciji rekao:

‘‘On će željeti borbu pretvoriti u tučnjavu, odnosno barsku tučnjavu. To je zapravo i njegov stil, doći blizu, gurati vas uz ogradu, boksati, zatim srušiti i izmoriti. To je ono u čemu je najbolji. Ja sam drugačiji, ulazim i izlazim, udaram jako i brzo. Mislim da će to biti previše udaraca za njega. Mislim da podcjenjuje koliko sam ja dobar, koliko sam brz tako da će sve izaći na vidjelo u kavezu‘‘, rekao je Whittaker.

‘‘U krivu je. Mislim da ja napredujem, a za to imam i čvrste dokaze. Mislim da je druga borba protiv Adesanye dokaz koliko sam napredovao i koliko sam se poboljšao. On je isto napredovao, ali pitanje je koliko. Njegov stil se bazira na sposobnosti primanja više štete od protivnika, ali kako možete postati bolji u primanju štete?‘‘, zaključio je Whittaker.

‘Bobby Knuckles‘ je u trenutno posljednjoj borbi poražen od prvaka Adesanye, dok je Vettori u posljednjem nastupu svladao Paula Costu jednoglasnom sudačkom odlukom.

Linker
27. travanj 2024 22:35