UFC

Adesanya o borbi Coste i Vettorija: ‘Ja za svoju djecu želim samo najbolje‘

Israel Adesanya
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Prvak nije propustio priliku da kroz prognozu svoje bivše protivnike pomalo isprovocira

Kako je pred nama borba u kojoj će se sastati dva prethodna izazivača za titulu UFC-ove srednje kategorije, poželjno je čuti kakvo mišljenje o tome svemu ima čovjek koji ih je savladao, prvak Israel Adesanya. Paulo Costa i Marvin Vettori po prvi će put u Octagon nakon uvjerljivih poraza koje im je on nanio, a tražit će pobjedu koja bi onoga koji ju ostvari vratila među kandidate za novi napad na titulu.

Adesanya je borbu prokomentirao putem videa objavljenog na njegovom YouTube kanalu, osvrnuvši se na kvalitete oba borca, posebno one koje bi u ovoj borbi mogle iskočiti u prvi plan te istu odlučiti.

"Vettorijevo glavno oružje u ovoj borbi je njegova brada. Ta njegova kockasta glava, poput LEGO kockica. To je njegovo najjače oružje jer može odvesti Costu u duboke vode primajući štetu. Samo hodajući naprijed i primajući udarce. On može primiti jako puno štete, to mu moram priznati. Mislim da je njegova metoda za doći do pobjede odvesti ga daleko kroz grappling i tjeranjem da cijelo vrijeme nešto radi. No, morat će Vettori napraviti i nešto osim toga", rekao je "Last Stylebender", odmah se nakon toga osvrnuvši na ono što posjeduje Brazilac:

"Costin put do pobjede je riješiti ga što prije. Radi ono što te je dovelo ovdje, ne boriš se protiv mene, boriš se protiv Vettorija čiji rad nogu je sranje, čak lošiji od tvog. Mislim da Costa može pobijediti načinom da radi ono što je njegov stil, on je buldožer. Mora samo paziti na rušenja jer to je ono što će Vettori tražiti. Ali, ima on dobru obranu i hrvačke kontre."

Costu je Adesanya savladao u rujnu prošle godine nakon čega se, kao što smo naveli, Brazilac još nije vratio u Octagon. Vettori je za to vrijeme odradio čak ti borbe. U prosincu prošle godine bio je bolji od Jacka Hermanssona, nakon čega je u travnju ove godine pobjedom nad Kevinom Hollandom izborio napad na titulu. Tamo je ostao u Octagonu pet rundi s Adesanyom, no bez ikakve šanse napraviti bilo što čime bi preuzeo titulu prvaka.

Zaključak je Adesanya odradio u svom dobro poznatom stilu, nazvavši obojicu svojom djecom, što naravno u ovom slučaju nikako ne dolaziti uz pozitivnu pozadinu.

"Ja samo želim vidjeti dobru borbu. Želim vidjeti da su moja djeca dobro i stvarno im želim samo sve najbolje", završio je u svom stilu prvak.

Linker
12. travanj 2024 08:59