UFC

Marvin Vettori poručio: ‘Želim nokautirati Paula Costu, superiorniji sam i u stojci‘

Marvin Vettori
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Sjajan obračun ponajboljih boraca UFC-ove srednje kategorije čeka nas u subotu navečer

Najbolji talijanski MMA borac Marvin Vettori ovog vikenda tražit će povratak na pobjedničke staze. 28-godišnjak je u periodu od sredine 2019. godine pa sve do travnja 2021. godine upisao pet pobjeda u nizu te je dobio priliku boriti se za pojas koji je u vlasništvu Israela Adesanyje. Vettori je izgubio u revanšu protiv Adesanyje i time je prekinut njegov sjajni niz pobjeda.

Brazilac Paulo Costa biti će borac s druge strane Octagona, a borba između Talijana i Brazilca ujedno je i glavna borba večeri na UFC Fight Night 196 priredbi. Iako oba borca vole animozitet i ''trash talk'', ovaj puta obojica su nešto pritajeniji i zasad nije bilo javnih prepucavanja.

''Osjećam kao da smo bili poprilično tihi ususret ovoj borbi. Vidjet ćemo što će se dogoditi u tjednu uoči borbe. Ne sviđa mi se taj tip (Costa). On nije osoba s kojom bih mogao biti prijatelj. Pričao je puno sranja nekoć prije. Međutim, osobno ga ne poznajem. Nikada nije učinio nešto čime bi me uvrijedio na osobnoj razini. Ipak, ne treba mi nešto osobno da bih poslao nekoga u nesvijest. Ne trebam biti ljut da nekome uneredim facu.'', rekao je Vettori u razgovoru za MMA Junkie.

Paulo Costa izuzetno je opasan udarač, a čak 11 od ukupno 13 svojih pobjeda ostvario je nokautom. Brazilcu je stojka definitivno najjača strana, no Marvin Vettori vjeruje u svoje vještine.

''On (Costa) je dobar u nekim elementima borbe u stojci. Definitivno ima jak udarac, ali u globalu, mislim da sam superiorniji MMA borac. Čak i u stojci, ja sam superioran. Pružit ću fanovima ono što žele. Želim nokautirati ovog tipa, jasno i glasno. Moj um je spreman, tijelo je spremno i moj duh je spreman.'', dodao je Talijan.

Vettori je trenutno petorangirani izazivač srednje kategorije, dok Costa okupira drugo mjesto. Drugi poraz u nizu za bilo kojeg od dvojice boraca dodatno bi ih udaljio od nove prilike za napasti pojas, no pobjeda ih ostavlja pri samom vrhu. Ulozi su veliki i oba borca očekujemo u najboljim izdanjima.

Linker
27. travanj 2024 03:18