UFC

Adesanya objasnio zašto je prestao biti fanom Jona Jonesa: ‘Potratio je svoj potencijal‘

Israel Adesanya

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Prvak UFC-ove srednje kategorije smatra kako je Jonesov život postao tužan za pratiti

Jedno vrijeme dok je Jon Jones još bio aktivan te je držao titulu poluteške kategorije, Israel Adesanya bio je izuzetno zainteresiran za ''superfight'' protiv ''Bonesa''. Nažalost, Jones je odlučio napustiti polutešku kategoriju te se okrenuo nabijanju mase za tešku kategoriju.

Adesanya je svejedno pokušao doći do pojasa u kategoriji do 93 kilograma, ali Jan Blachowicz pokazao je kako težinske kategorije postoje s razlogom te je nadjačao prvaka srednje kategorije. Izzy se vratio u svoju prirodnu kategoriju, upisao je još dvije obrane pojasa (ukupno ih ima četiri) i zasad je fokusiran na izazove u svojoj kategoriji.

Nigerijac s novozelandskom adresom nije otpisao napad na drugi pojas. Nada se Adesanya novoj prilici u budućnosti, a to je sasvim izgledno, ako uzmemo u obzir da je jako blizu čišćenju svoje kategorije. Što se Jonesa tiče, teško je očekivati da će se on i Adesanya ikad naći na suprotnim stranama.

Prava je šteta što nismo gledali taj meč, a vjerujemo kako i UFC žali, jer bila bi to borba kojom bi potencijalno ostvarili jako velik broj prodanih PPV-ova. Puno je animoziteta između Izzyja i ''Bonesa'', nerijetko su se javno prepucavali i zanimanje javnosti bilo bi veliko.

Adesanya je gostujuću u podcastu Mike Tysona objasnio kako je nekoć bio fan Jona Jonesa, ali sada osjeća sažalijevanje prema njegovom liku i djelu.

''Pomalo mi je mučno pričati uopće o ovome. On je tip kojeg sam gledao još na UFC 94 priredbi. Borio se protiv Stephana Bonnara i tada sam ga prvi put gledao uživo na PPV priredbi. Mislio sam si: 'Ovaj tip je poseban.'. Bio sam njegov fan, a on je također bio moj fan, sve dok nisam shvatio da se on želi boriti protiv mene. Tada on više nije bio moj fan i jedno vrijeme bili smo u svađi, no borba se nikada nije dogodila.'', započeo je Adesanya, a zatim se dotaknuo snimke koja je nedavno zgrozila MMA javnost.

Radi se o uhićenju Jona Jonesa iz devetog mjeseca ove godine. Jedan od najvećih MMA boraca u povijesti tada je priveden nakon prijave zbog svađe i fizičkog obračuna sa svojom zaručnicom. Snimka uhićenja uistinu je žalosna i zorno prikazuje s kakvim se problemima Jones nosi.

Adesanya je također jedan od onih koji Jonesovo propadanje smatraju žalosnim, a Tysonu je detaljnije otkrio kako se osjećao gledajući spomenuti isječak.

''Postoji isječak u kojem se vidi kako ga privode. Ja sam osjećao sažaljenje prema njemu. Kad sam vidio sranje poput toga, pobudilo mi je osjećaj empatije. Ja sam ljudsko biće, znate. Mislio sam si 'kako je potratio svoj potencijal'. Također, dodajmo činjenicu da je koliko ono puta uhvaćen u korištenju steroida?'', objasnio je Izzy.

Jones je dugo privlačio mržnju MMA svijeta zbog svojih nedjela. Dojam je kako se mržnja pretvorila u sažaljenje i Jonesa mnogi sada prepoznaju kao osobu kojoj je potrebna pomoć, a ne mržnja. Hoće li se velikan ovog sporta vratiti na pravi put, apsolutno nitko na ovom svijetu to ne može znati. Toliko puta je pričao o želji za promjenama, obećavao je svojim fanovima kako će poraditi na sebe, a ubrzo bi ih opet razočarao. Što reći, osim da je Jon Jones uistinu postao žalostan slučaj.

Linker
24. travanj 2024 00:28