UFC

Adesanya otkrio koga smatra najtežim protivnikom u kategoriji

Israel Adesanya
 screenshot
Israel Adesanya ima vrlo zanimljiv stav prema stanju u kategoriji, posebno prema tome tko mu je najveća prijetnja i koga tako smatra drugim najboljim borcem. To po njegovom mišljenju nije Paulo Costa, ali niti Yoel Romero.

Nakon što je propala njegova planirana iduća borba, protiv Paula Coste, Israel Adesanya od strane UFC-a je trenutno stavljen sa strane i neće odraditi svoju prvu obranu titule toliko brzo koliko je sam htio. UFC jednostavno mora posložiti neke stvari u kategoriji, što je Israel teška srca prihvatio. Nešto o borbi protiv Coste rekao je u razgovoru za MMA Fighting te je otkrio zašto je tu borbu toliko htio.

"Pretpostavljam kako nije bio spreman boriti se. Da je htio, napravio bi sve što je u njegovoj moći da se dovede u stanje za borbu. Ja se ne povlačim iz borbi, slab sam u tome. Nažalost po njega, on je propustio svoju priliku i može ju dobiti tek ako se ponovno podigne na rankingu", rekao je Adesanya, da bi onda bocnuo Brazilca na već poznatu temu: "Protiv njega sam se htio boriti samo zato da ga uhvatim prije nego to napravi USADA. Svidio mi se taj izazov."

Prvak je isto tako iznio razmišljanje koga zapravo smatra najtežim ispitom u kategoriji. Izbor je vrlo zanimljiv.

"Apsolutno gledam prema Jaredu Cannonieru. On je zvijer u ovoj kategoriji, on je borac iz sjene. Tip je o kojem nitko ne razmišlja, no morali bi početi jer je netko tko lako može svakoga poslati na spavanje. Mislim da je pravi tip, da je on zapravo drugi najopasniji borac ove divizije, odmah iza mene. Spreman sam boriti se protiv njega odmah nakon što ostvari još jednu pobjedu", rekao je Israel nešto o stanju u kategoriji.

Time je Cannoniera, koji je slavio u svoje tri posljednje borbe, stavio ispred Romera i Coste, ali isto tako ispred Roberta Whittakera kojeg je prošlog mjeseca savladao te Darrena Tilla. U svakom slučaju, situacija u srednjoj kategoriji je dobra i ne može se reći da nedostaje izazivača. Bit će zabavno pratiti Adesanyu i ostatak divizije do 84 kilograma.

Linker
08. svibanj 2024 00:31