UFC

Adesanya otrkio da je ozlijeđen ušao u revanš protiv Pereire: ‘Nitko me ne može slomiti‘

Israel Adesanya 

 CHANDAN KHANNA/AFP/Profimedia
Aktivirala mu se stara ozljeda koju je imao i prije UFC debija, ali tvrdi da ga je ona samo učinila još jačim

Ranije ovog mjeseca je Israel Adesanya vratio svoju titulu u srednjoj kategoriji kada je nokautom u drugoj rundi slavio protiv rivala Alexa Pereire. Iako je imao odličan nastup, u borbi je ipak djelovalo kao da nešto nije u redu s njegovom nogom, a mislio se da mu ju je povrijedio i Pereira ‘‘low kickovima‘‘.

To ipak nije bio slučaj. Istina je da mu s nogom nešto nije bilo u redu, a jučer je otkrio da ju je ozlijedio samo tjedan dana prije vjerojatno najvećeg revanša u njegovom životu. O tome je progovorio na svom YouTube kanalu:

‘‘Tu sam bio i ranije. Tri tjedna prije svog UFC debija sam povrijedio desni gležanj. Sjećam se da sam idućega dana odmah nazvao fizioterapeuta i rekao mu da dođe što prije. On je morao ponovno izazvati tu ozljedu da osjetim bol, ne znam, neku je**nu čaroliju je izveo. Grizao sam ručnik i sjedio, vrištao koliko me boljelo‘‘, započeo je.

‘‘To mi se dogodilo i sad. To je moja perspektiva, očito se moralo dogoditi. Morao sam to prebroditi. Sami dolazak u kavez nakon toga je bio moj veliki uspjeh, jer proći kroz to – a bilo je teško – samo mi je dodatno povećalo samopouzdanje. Pomislio sam si kako me nitko ne može slomiti nakon ovoga‘‘, dodao je.

Nakon toga se još jednom dotaknuo Dricusa Du Plessisa i ponovio je kako želi da pobijedi Whittakera samo da se može boriti s njim. No, Dricus prvo mora proći Roberta Whittakera što je sve samo ne lagan zadatak. Meč je zakazan za UFC 290 priredbu, tako da valja pričekati do tada.

Linker
20. svibanj 2024 20:18