UFC

Anthony Smith želi gledati meč Pereire i Rakića: ‘Rakić se može i u stojci nositi s Pereirom‘

Alex Pereira (lijevo) i Aleksandar Rakić (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Petorangirani izazivač UFC-ove poluteške kategorije dao je zanimljiv prijedlog

Prelazak Alexa Pereire u polutešku kategoriju zasigurno je sjajno osvježenje za tu kategoriju kojoj je dobro došao još jedan borac svjetske klase. Bivši prvak srednje kategorije odlučio se za prelazak među poluteškaše nakon poraza od Israela Adesanye u meču za titulu prvaka srednje kategorije.

Pereira je u toj borbi branio pojas, ali Adesanya ga je brutalno nokautirao u drugoj rundi. ‘‘Poatan‘‘ je tu barem zasad završio s kategorijom do 84 kilograma i kategorija do 93 kg njegovo je novo utočište.

Mnogi su to unaprijed predviđali, jer Pereira je uistinu ogroman za srednju kategoriju i razlika u fizičkoj veličini nerijetko je bila drastična u odnosu na protivnike. Mnogi su se pitali kako uopće uspijeva skidati kilažu za srednju kategoriju, ali Pereira je svoj posao odrađivao profesionalno.

Sada među poluteškašima neće imati prednost u fizikalijama, a Anthony Smith kao petorangirani izazivač UFC-ove poluteške kategorije smatra da će Pereira zapravo biti u fizičkom deficitu kad su u pitanju elitni poluteškaši iz samog vrha kategorije.

‘‘To je samo još jedan tip. Mislim da će (Pereira) imati problema u poluteškoj kategoriji. Stavite ga pokraj Aleksandra Rakića, djelovat će sitno. On (Pereira) je prosječne građe među poluteškašima. Jan Blachowicz je velik, Jiri Prochazka, Jamahal Hill, Magomed Ankalaev, svi su oni krupni. Aleksandar Rakić je apsolutno ogroman. Pereira je imao prednost u veličini među borcima srednje kategorije.‘‘, rekao je Smith u intervjuu s Jamesom Lynchom.

Mnoge zanima tko će biti prvi protivnik Alexa Pereire u poluteškoj kategoriji. Napad na titulu morat će zaslužiti, makar jednom pobjedom. Pregršt je zanimljivih opcija, a James Lynch je istaknuo Magomeda Ankalaeva kao najinteresantniju opciju. Anthony Smith ima nešto drukčiju ideju.

‘‘Ankalaev bi sigurno srušio Pereiru. Iskreno, radije bih Pereiru gledao protiv Rakića. Ta borba ima jako puno smisla. Bio bi to dobar pokazatelj može li se Pereira nositi s krupnim tipovima iz poluteške kategorije. Mislim da Rakić ne bi imao problema boriti se u stojci protiv njega, a Rakić je i dovoljno dobar hrvač. Mene je rušio nekoliko puta i zadržao me dolje. Dovoljno je dobar i snažan. Mislim da je Ankalaev previše težak test za Pereiru u ovom trenutku. On (Ankalaev) bi samo išao na rušenja, ne bi niti pokušavao boriti se u stojci s njim. Ne govorim to kao lošu stvar, ali to ne bi bio naročito uzbudljiv meč. Ako je ‘Izzy‘ rušio Pereiru, budite sigurni da bi i Ankalaev to radio.‘‘, objasnio je Smith svoj odabir protivnika za Alexa Pereiru.

Aleksandar Rakić svoj posljednji nastup odradio je u petom mjesecu prošle godine, a meč protiv Jana Blachowicza je izgubio prekidom početkom treće runde. Rakića je ‘‘izdalo‘‘ koljeno, popucali su mu prednji križni ligamenti i nije mogao nastaviti s borbom. Uskoro bismo trebali svjedočiti njegovom povratku u kavez, a tko zna, možda upravo Pereira bude njegov protivnik u povratničkom nastupu. Vjerujemo da se Rakić ne bi bunio.

Linker
23. travanj 2024 08:01