UFC

Adesanya predviđa da će Jones imati problema s Reyesom i poručuje mu: 'Začepi jeb*** gubicu!'

Israel Adesanya i Jon Jones
 screenshot/Youtube
Već smo pisali o gostovanju UFC-ovog prvaka u srednjoj kategoriji Israela Adesanye u jubilarnoj 300. epizodi Submission radija. Osim o meču koji mu slijedi na UFC-u 248 protiv Yoela Romera, ovaj nigerijsko-novozelandski nokauter je progovorio i Jonu Jonesu, šampionu više kategorije do 93 kilograma i rivalu s kojim ga uspoređuju.

Adesanya je direktno, ali i preko svog trenera, izrazio želju za odlaskom u više kategorije kako bi izazvao tamošnje prvake. Špekuliralo se o meču sa Jonom Jonesom, ali i sa Stipom Miočićem. Dapače, njegov trener je u više navrata izjavio da bi imao manje problema sa Stipom, nego s "Bonesom". No, kako je Miočić izvan stroja, "supermeč" protiv Jonesa je definitivno opcija.

"Vidio sam nešto na Instagramu...kao pišu da kada naša borba bude aktualna, on će već biti teškaš. Koga boli ku*** za težinu? Mene nikada nije jeb*** bilo briga koliko netko teži. Od kada me počelo brigati? To za mene nikada nije pitanje. Boksao sam u teškoj kategoriji, borio sam se u teškoj u kicboxingu, učinit ću to ponovno i u MMA-ju. Tako da za mene to nikada nije bio problem. Neka pokuša pobjeći u tešku diviziju, ali i tamo ću ga uhvatiti. Morat ću ga dohvatit, ako to bude bilo potrebno", hrabar je Adesanya te nstavlja:


"Neka ide u tešku. Ja sam trenutačno u srednjoj kategoriji. Ako želi preskočiti red, neka spusti u moju diviziju. To sam već rekao. Ali siguran sam da to niti ne može napraviti jer mu njegova veličina tijela ne dopušta. Tako da nek me pusti da odradim svoj posao, neka začepi je*** gubicu, a mene će vidjeti kada za to dođe vrijeme."

Jonesa na idućem UFC-ovom PPV eventu (UFC 247) očekuje Dominick Reyes, nimalo lagan zadatak za najboljeg borca poluteške kategorije. Adesanya smatra da je Reyes konkurentan i da bi Jones mogao imati velikih problema s neporaženim izazivačem.

"Ako Dominick pobijedi, odlično za njega. Bit ću sretan. Mislim da će Jones imati velikih problem s Reyesom. Ali, ako i Dominick pobijedi, meni nije bitno, i dalje želim tog tipa!", objašnjava i zaključuje:

"Već sam jednom obranio svoj pojas. Osvojio sam ga u Atlanti, obranio sam ga u Melbourneu. Želim ga braniti ove godine najmanje tri puta. A onda bi bilo dobro da odradim još jedan meč početkom iduće godine. To bi bilo super. A onda idem u kategoriji do 93 kile. Tko želi, dobit će! Mislim da na taj način pokazujem poštovanje ovom sportu: osvojio sam pojas, branim ga, činim dobro diviziji, a onda idem korak naprijed. Ja nisam onaj koji će osvojiti pojas i odmah ga zaštopati. To se već dogodilo radi Roberta Whittakera, a ja ne želim biti taj tip."

UFC 248 je na rasporedu 8. ožujka u T-Mobile Areni u Las Vegasu. Osim Adesanye i Romera, gledat ćemo i obračun Zhang vs. Jedrzejczyk za titulu u slamki!

Linker
17. svibanj 2024 08:32