UFC

Glover Teixeira: ‘Alex Pereira je za Adesanyu bio spreman i prije nego je potpisao za UFC‘

 Alex Pereira

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Dvojac je već odradio dvije kickboxing borbe

Ukoliko Alex Pereira uspije proći svoj najveći izazov do sada u obliku Seana Stricklanda na UFC 276 priredbi, on bi mogao postati prvi izazivač srednje kategorije nakon samo tri borbe unutar UFC-ove organizacije. No to ipak nije toliko čudno ako u obzir uzmemo njegova ranija postignuća; naime Pereira je bio prvak Gloryja u dvije divizije, a ukupno je u kickboxingu imao 40 borbi.

Pereira je u svojoj kickboxing karijeri u dva navrata pobjeđivao Israela Adesanyu, što će također biti ključan faktor u probijanju na poziciju prvog izazivača. Ljudi vole vidjeti rivalstva, a ovako nešto je garantira veliku gledanost. Sličan primjer mogli smo vidjeti kada je Patrick Cummins dobio priliku boriti se protiv Daniela Cormiera samo na račun toga što su nekada davno prije odradili nekakvu borbu u hrvanju. Cummins prije te borbe nije imao niti jedan UFC nastup, a tek četiri MMA borbe imao je ukupno.

No Pereira je ipak puno kvalitetniji borac od Patricka Cumminsa, te bi u slučaju pobjede protiv Stricklanda imao tri pobjede unutar UFC organizacije. Pereirin sunarodnjak Glover Teixeira nedavno je gostovao na The MMA Hour, gdje je dao svoje viđenje o tome kada bi Alex mogao nastupiti protiv Adesanye, te je li uopće spreman za njega.

"Ne želim oduzimati nikakve zasluge Adesanyji, ali smatram kako je Pereira bio spreman za njega i prije svoje prve UFC borbe. Znao sam da će se brzo popesti na ljestvici. Znao sam. To je radi stila. Stilovi pružaju dobre borbe, a Alex postaje sve bolji i bolji. Njegov borilački IQ je jako visok. On je jako pametan borac, vi to ne razumijete. On je genijalac što se tiče borbi. Razgovarao je s Lyotom (Machidom), nakon čega je Lyoto izjavio da je takve stvari njegov otac njemu govorio." - pohvalio je svog sunarodnjaka Glover.

Linker
03. svibanj 2024 09:56