UFC

Adesanya se osvrnuo na Stricklandov poraz: ‘On je poput idiota iz stražnje klupe, trebao me poslušati‘

Strickland (gornji) i Adesanya

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Prvak UFC-ove srednje kategorije ističe da se Strickland fokusirao na krivog tipa

Verbalna rasprava između Israela Adesanye i Seana Stricklanda na konferenciji za medije uoči UFC 276 priredbe, bila je jedna od glavnih priča ‘‘fight weeka‘‘ uoči tog eventa.

Dojam je kako je Sean bio fokusiraniji na Adesanyu nego na svog protivnika Alexa Pereiru koji ga je na koncu nokautirao već u prvoj rundi. Bio je to svojevrsni ‘‘title eliminator‘‘ i Strickland kao da je olako shvatio izazov koji ga je čekao u vidu Pereire i svoj fokus je usmjerio ka prvaku.

Israel Adesanya kao borac koji je dvaput dijelio ring s Pereirom (oba put izgubio), dobro poznaje koliko je Brazilac opasan. Izzy je u drugom kickboksačkom nastupu dominirao protiv Pereire velikim dijelom borbe, ali jedan čisti pogodak Pereire bio je dovoljan za pobjedu nokautom.

Strickland je ismijavao Adesanyu zbog tog poraza, no Izzy ga je upozoravao da se isto može dogoditi i njemu te da bude oprezan i fokusiran na Pereiru. Strickland je dodao kako mu Izzy može eventualno reći što ne bi trebao raditi u tom meču.

Fanovi su bili oduševljeni Stricklandovim nastupom na konferenciji za medije te su isticali kako se prvi puta netko uspio ‘‘uvući pod kožu‘‘ Israela Adesanye. Ipak, Izzy je taj koji je na kraju bio u pravu.

‘‘Trebao me poslušati. Trebao je slušati onda kad sam mu rekao: ‘Fokusiraj se na tipa koji je ispred tebe, ne na mene‘. On je pokušao glumiti idiota koji sjedi u stražnjoj klupi na nastavi. Bio sam ljut što se uopće moram doticati tog idiota. Pokušavao sam odraditi svoj posao, bio sam fokusiran na tipa pokraj mene (Cannoniera), a ovaj idiot iz stražnje klupe konstantno me ometao. Da je on (Strickland) zapravo učinio ono što sam mu govorio, vjerujem da bi se on i ja borili u sljedećem meču.‘‘, objasnio je Izzy na svom YouTube kanalu.

Što se Stricklanda tiče, Sean je nakon poraza objasnio kako smatra da se dobro držao sve do nokauta i da je parirao Pereiri u stojci. Dodao je Sean u jednom obraćanju na Instagramu kako bi ponovno sve odradio na isti način, iako je on jedan od rijetkih, a možda i jedini koji smatra da mu je dobro išlo u tom meču.

‘‘Nemoj se boriti koristeći ego. On se borio protiv svog ega. Rekao je da misli kako je dobro parirao. Nisi se dobro borio. Ovo sam vidio i prije. Vidjelo se da nokaut stiže. Pereira je samo bacio lijevi kroše, stvarno jednostavno. ‘Boom‘, uzdrmao ga je, pogodio ga je desnicom i završio ga je.‘‘, dodao je prvak UFC-ove srednje kategorije.

Strickland je na teži način naučio da se trebao više fokusirati na svog protivnika, no poznavajući Seana, teško je povjerovati da će uistinu izvući neke lekcije iz svega ovog.

Linker
24. travanj 2024 11:08