UFC

Adesanya tvrdi da revanš s Whittakerom nije ugovoren, Dana White pobjesnio: ‘Jesmo li ikad ikad slagali?‘

Robert Whittaker vs. Israel Adesanya

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prvak UFC-ove srednje kategorije dobrano je zbunio i naljutio predsjednika UFC-a

Čini se da postoje određeni problemi na relaciji Adesanya-UFC. Naime, najjača svjetska MMA promocija jučer je službeno najavila revanš između Roberta Whittakera i Israela Adesanyje. Meč bi se trebao održati u drugom mjesecu iduće godine, točnije 12. veljače. Radi se o meču za prvaka srednje kategorije te ujedno i o glavnoj borbi UFC 271 priredbe.

Ipak, unatoč službenoj objavi, čini se kako stvar nije stopostotno završena. Naime, Israel Adesanya oglasio se putem Twittera. Prvak srednje kategorije stavio je ''emoji'' kape (šilterice). Termin ''cap'' u slangu označava laž, netočnu informaciju i Adesanya je time samo dodatno zbunio sve uključene strane.

Naime, Paradigm Sports također je putem svog Twittera podijelio vijest o revanšu između Whittakera i Adesanyje. Radi se o menadžerskoj agenciji koja zastupa Adesanyju.

Dana White tokom konferencije za medije, nakon UFC 269 priredbe, informiran je o komentaru Israela Adesanyje. UFC-ov predsjednik bio je poprilično zbunjen, a nedugo nakon toga bio je vidno iziritiran.

''Slušajte, ako on ne želi meč protiv Whittakera, OK, pretpostavljam da ćemo mu pronaći drugu borbu. Koga briga? Mene definitivno ne. Ne želiš borbu protiv Whittakera? Okej, pronađi nešto drugo'', započeo je Dana kojeg je puno više naljutila optužba da su izbacili lažnu informaciju.

''Zašto bi lagali? Kad smo je**no lagali? Dvadeset je**nih godina, jesmo li ikad slagali u vezi neke borbe? Neke borbe teže je ugovoriti od drugih, ali mislim da nikada nismo slagali. Zašto bi to radili?'', rekao je White koji je zatim upitan o pobjedi Julianne Pene, točnije o velikom iznenađenju koje je priuštila protiv Amande Nunes.

''Moja glava još je sje**na zbog Adesanyje'', rekao je White koji je trebao nekoliko trenutaka da se smiri zbog komentara koji je prvak srednje kategorije napisao putem Twittera.

U svakom slučaju, White i UFC ostaju pri stavu i informaciji da će meč između Adesanyje i Whittakera biti održan 12. veljače iduće godine. Nadamo se da će Israel Adesanya narednih dana objasniti svoj komentar, no još se više nadamo kako će ova borba konačno dobiti službenu potvrdu svih uključenih strana. Radi se o revanšu koji apsolutno svaki MMA fan željno iščekuje.

Linker
23. travanj 2024 16:23