UFC

Borba koja će odrediti izazivača u UFC-ovoj srednjoj pomaknuta s UFC 270 na UFC 271 priredbu

Derek Brunson

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Dvije najjače borbe UFC-ove srednje kategorije naći će se na istoj priredbi

Tri tjedna kasnije nego što su se prvobitno trebali boriti, u UFC-ov Octagon ući će Derek Brunson i Jared Cannonier, u borbi koja bi po svemu sudeći mogla odrediti tko bi se sredinom 2022. godine trebao boriti za titulu prvaka UFC-ove srednje kategorije.

Prvobitni datum ove borbe trebao je biti 22. siječnja, kad se održava UFC 270 priredba, no novi datum je 12. veljače. Tada je na rasporedu UFC 271 i upravo u tome bi mogao biti razlog ove promjene. Naime, taj program trebali bi predvoditi Israel Adesanya i Robert Whittaker u okršaju za titulu prvaka. UFC bi ovako odmah imao potencijalnu zamjenu ukoliko se jedan od dva sudionika glavne borbe ozlijedi ili razboli.

Jared Cannonier (14-5, 7-5 UFC) trenutno je treći borac ljestvice izazivača, a ove je godine nastupio samo jednom, kad je savladao Kelvina Gasteluma. Borbu ranije poražen je od Whittakera i tada je prekinut njegov niz od tri pobjede, koji je pokrenuo spustivši se u srednju kategoriju.

Brunson (23-7, 14-5 UFC) je trenutno u formi karijere, a po drugi put otkako je u UFC-u je spojio pet pobjeda. No, sad možemo reći kako je uistinu na jednu pobjedu od napada na titulu. Na ljestvici srednje kategorije nalazi se jednu poziciju ispod svog protivnika. Ispred njih dvojice nalaze Whittaker i Marvin Vettori, no Talijan će trebati još malo pričekati prije nove prilike napasti tron.

Borba Adesanya i Whittakera najavljena je od strane UFC-a, no čini se da Adesanya i njegov tim prave probleme. Naravno, postoji mogućnost da samo "trollaju", s ciljem da uznemire svog izazivača i njegov tim, no očito su uspjeli uznemiriti Danu Whitea, koji je poprilično žustro reagirao na Adesanyinu insinuaciju kako borba nije ugovorena.

Sve u svemu, pobjednik ove borbe imat će priliku istog trenutka prozvati prvaka, budući da će oba borca, od kojih će jedan dvoranu napustiti s pojasom, u tom trenutku već biti u dvorani.

Linker
19. travanj 2024 05:38