UFC

Adesanyin trener pokušao objasniti što se to noćas dogodilo: ‘Svemir radi razne stvari, mogu se sutra opet boriti‘

Israel Adesanya

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Strickland je noćas bio bolji borac i s razlogom je novi prvak, a sada valja pričekati da se raščisti situacija oko eventualnog revanša

Teško je riječima objasniti ono što se noćas dogodilo u glavnoj borbi večeri UFC 293 priredbe. Sean Strickland izdominirao je dotadašnjeg prvaka Adesanyu i oduzeo mu pojas u srednjoj kategoriji, a osim toga je i ušutkao brojne kritičare koji su do sada Stricklanda konstantno nazivali lošim borcem.

Međutim, Adesanyin trener Eugene Bareman je ipak pokušao objasniti što se to dogodilo noćas. Iako ni on sam nema neki konkretan odgovor, rekao je kako je ovo bila jako loša noć za bivšeg prvaka te kako se nada da ćemo uskoro gledati revanš između njih dvojice:

‘‘Svemir radi razne stvari. Mislim da je Sean odličan borac, ali nikada nisam mislio da je on sposoban pobijediti Adesanyu na ovaj način. Mislio sam da ukoliko Israel bude imao svoj dobar nastup, da će to biti jako teška noć za Stricklanda. U nekom alternativnom svemiru postoji noć gdje Israel ima svoj najgori nastup ikad, a ja u tom svemiru trenutno sjedim‘‘, rekao je Bareman kasnije na press konferenciji.

‘‘Kamp je bio odličan, neću tu tražiti nikakve izlike. Sve je bilo odlično, sparing partneri, sve. Sve tehničke stvari koje smo radili u kampu su bile savršene. Nema isprika. Pitao sam Micka možemo li imati revanš odmah sljedećega vikenda. Mislim da kad bi se sutra opet borili, Israel bi imao jako dobru noć‘‘, dodao je.

Nije Bareman previše toga objasnio, ali lijepo je vidjeti da ne traži izlike. Strickland je noćas bio bolji borac i s razlogom je novi prvak, a sada valja pričekati da se raščisti situacija oko eventualnog revanša.

Linker
27. travanj 2024 13:03