UFC

Robert Whittaker brutalno ‘spustio‘ Chimaevu: ‘Kažeš ‘vidimo se uskoro‘. Gdje se vidimo? Ne smiješ ući ni u jednu državu‘

Khamzat Chimaev

 James Gilbert/Getty images/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije prezentirao je nešto oštriju i direktniju verziju samog sebe

‘‘See you soon!‘‘, u prijevodu na hrvatski jezik: ‘‘Vidimo se uskoro!‘‘, rečenica je koju je Khamzat Chimaev nebrojeno puta uputio brojnim potencijalnim protivnicima s UFC-ovog rostera. Nešto slično Chimaev je poručio i Robertu Whittakeru nakon Whittakerove prošlotjedne pobjede nad Ikramom Aliskerovim.

‘‘Čestitam, ali nismo završili!‘‘, glasio je dio Khamzatove poruke upućene Whitakeru.

‘‘Borz‘‘ je zapravo trebao biti Whittakerov protivnik na UFC-ovom eventu u Saudijskoj Arabiji, ali nastup je otkazao zbog zdravstvenih problema. Uskočio je Ikram Aliskerov, a Whittaker je nokautirao Aliskerova u prvoj rundi borbe. Naravno da je Chimaev popratio taj meč i u njemu sada postoji još veća želja za međusobnim okršajem s Robertom Whittakerom. Međutim, Whittaker je poprilično oštro spustio Chimaevu.

‘‘‘Vidimo se uskoro‘. Gdje se vidimo? Ne možeš ući ni u jednu državu. Gdje ćeš me vidjeti brate?‘‘, poručio je Whittaker u emisiji ‘‘From The Stands‘‘, pritom nasmijavši voditelja i sebe samog.

Iako ta informacija nije službeno potvrđena, postoji opravdana sumnja kako Khamzat Chimaev muku muči s ishođenjem vize za nastupe u SAD-u, ali i mnogim drugim državama. Poveznice s ozloglašenim Ramazanom Kadirovim, kao i restrikcije osobama s ruskom putovnicom, neki su od mogućih razloga zbog kojih se Khamzat muči s ishođenjem vize. Posljednji nastup u SAD-u odradio je još u devetom mjesecu 2022. godine. Nakon toga borio se na teritoriju Ujedinjenih Arapskih Emirata, a sada je trebao nastupiti u Saudijskoj Arabiji. Whittaker vjerojatno posjeduje nešto više informacija nakon pregovora za međusobni okršaj s Khamzatom.

Inače, Chimaev je jučer gostovao u MMA Houru i u razgovoru s Arielom Helwanije odgovorio je svima koji se pitaju kako bi završio njegov posljednji meč, da se na suprotnoj strani kaveza našao Chimaev.

‘‘Bio sam jako pripremljen, na vrhuncu svoje spreme. 99 posto sam siguran da bih uništio i Khamzata Chimaeva također. Naši putevi možda se susretnu jednog dana, ali on je izbjegao metak te večeri.‘‘, poručuje vrlo samouvjereni Whittaker.

Ovo je nešto ‘‘oštrija‘‘ i direktnija verzija Roberta Whittakera, ali ‘‘Reaper‘‘ je očito prepun samopouzdanja nakon što je uništio Ikrama Aliskerova za manje od dvije minute.

Linker
28. lipanj 2024 20:09