UFC

Al Iaquinta vraća se dvije godine nakon posljednje odrađene borbe

Al Iaquinta vs. Khabib Nurmagomedov
 Ed Mulholland/Getty images/Profimedia
Po prvi put nakon neuspješnog napada na titulu, Al Iaquinta borit će se u svom New Yorku

Dvije godine i mjesec dana proći će između dvije borbe Ala Iaquinte, ako Ragin' ostane zdrav te odradi danas najavljenu borbu. Po prvi put nakon listopada 2019. godine, kad ga je savladao Dan Hooker, tim mu putem nanijevši drugi poraz u nizu, Iaquinta (14-6-1, 9-5 UFC) bi trebao ući u Octagon.

Za UFC 268 priredbu, koja se održava 6. studenog u New Yorku, najavljena mu je borba protiv Bobbyja Greena. Iaquinta će tako nastupiti u New Yorku po prvi put nakon UFC 223, priredbe održane u travnju 2018. godine, na kojoj je dobio priliku napasti titulu prvaka. Prihvatio je to kao zamjenski borac umjesto Tonyja Fergusona, ali protiv Khabiba Nurmagomedova, koji je tim putem postao prvak, nije mogao. Kako je nakon toga savladao Kevina Leeja, očekivao se skok prema vrhu i novoj prilici, no spojio je poraze od Donalda Cerronea te već spomenutog Hookera. Zašto se protekle dvije godine nije borio, nije nam poznato. Ono što znamo je da Al ima podosta uspješan posao s nekretninama pa tu možemo tražiti eventualni odgovor.

Protivnik za povratak u Octagon nije mu nikako lak, ali je svakako netko koga bi borac s visokim ambicijama trebao savladati. Kad govorimo o Greenu, riječ je o iskusnom borcu koji je od posljednje Alove borbe nastupio čak šest puta. Posljednji nastup Green (27-12-1, 8-7-1 UFC) je imao početkom ovog mjeseca, kad je na UFC 265 priredbi sudačkom odlukom poražen od Rafaela Fizieva. Poznat je kao jedan od najčvršćih boraca na cijelom UFC rosteru, ratnik koji je uvijek spreman na borbu do posljednje sekunde. Tako će Iaquinta odmah biti testiran na najbolji mogući način i lako će se doći do zaključka može li još nastupati na visokom nivou ili bi se trebao posvetiti nekretninama.

UFC 268 priredba predvođena je borbom za titulu velter kategorije između Kamarua Usmana i Colbyja Covingtona, a danas je dodan i revanš za titulu ženske slamka kategorije između Rose Namajunas i Weili Zhang.

Linker
24. travanj 2024 19:10