UFC

Sergei Pavlovich otkazao borbu dva najveća teškaška UFC potencijala

Sergei Pavlovich
 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Prvi rujanski UFC-ov Fight Night ostao je bez intrigantne sunaslovne borbe

U jednakoj količini koliko nas je razveselilo ugovaranje itekako bitne i intrigantne teškaške UFC borbe između Sergeija Pavlovicha i Toma Aspinalla, sad nas je rastužila vijest o otkazivanju iste.

Ova dva potentna i itekako talentirana teškaša trebali su nastupili u sunaslovnoj borbi UFC Fight Nighta 191, koji se održava već idućeg vikenda, odnosno 4. rujna. Bila bi to sjajna uvertira za okršaj Darrena Tilla i Dereka Brunsona u glavnoj borbi, no jednostavno nije bilo suđeno da se to dogodi ovog puta.

Trebala je to biti prva borba za Pavlovicha (14-1, 2-1 UFC) još od listopada 2019. godine, kad je ovaj 29-godišnji ruski teškaš savladavši Mauricea Greena upisao drugu UFC pobjedu. Jedini poraz u dosadašnjoj karijeri doživio je 2018. godine u svom UFC debiju, kad mu je pomalo suviše ambiciozno odmah dodijeljen Alistair Overeem. Idućim nastupima dokazao je kako mu je takav ispit bio pretežak za početak, ali da njegov impresivan omjer i nokauterski rezime (11 pobjeda nokautom) nije slučajan.

Priroda ozljede ruskog borca nije javno objavljena pa nije poznato koliko dugo će izbivati, ali poznato je kako UFC već aktivno traži zamjenskog protivnika za Aspinalla. Očito je kako britanskog teškaša ne žele ostaviti bez nastupa i tako mu usporiti put prema vrhu.

Aspinall (10-2, 3-0 UFC) je bio impresivan u sva tri dosadašnja UFC nastupa, posebno u posljednjem, kad je gušenjem u drugoj rundi savladao Andreija Arlovskog. Nakon te pobjede smjestio se na 13. mjestu teškaške izazivačke ljestvice, ali s tendencijom brzog uspona prema vrhu. On je inače jedan od glavnih trening partnera Darrena Tilla, a članom UFC-a postao je prošlog ljeta. Svih deset dosadašnjih pobjeda ostvario je prekidom, od toga sedam puta u prvoj rundi. Prije UFC-a borio se u BAMMA i Cage Warriors promocijama, što je znak da je već od početka bio suočen s elitnom europskom konkurencijom.

Linker
19. travanj 2024 00:23