UFC

Alan Belcher progovorio o preranom umirovljenju: ‘Nikada neću saznati koliko daleko bih dogurao‘

Alan Belcher

 Richard Wolowicz/Getty images/Profimedia
Osam godina izdržao je bez borbi

Alan Belcher je jedan od rijetkih boraca koji se umirovio iz MMA sporta dok je bio u svom 'primeu'. Bivši UFC-ov borac srednje kategorije karijeru je završio 2013. godine porazom od Michaela Bispinga koji je kasnije postao UFC prvak. Prije toga ga je pobijedio Yushin Okami koji mu je prekinuo niz od četiri uzastopne pobjede. Za MMA Junkie progovorio je o razlozima završetka karijere.

"Misli su mi bile usredotočene na krive stvari tada. Probio sam se jako brzo i htio sam jako brzo postati UFC prvak. No nisam bio dovoljno zreo u glavi da se suočim s nekim stvarima, čak niti s ozljedama. Kako procijeniti trebaš li se nastaviti boriti ili ne ako imaš ozljedu oka? Doktor mi je rekao da je ta odluka na meni i da postoje određeni rizici."

"Odmorio sam nekoliko godina i upoznao samoga sebe i naučio što volim raditi i što me čini sretnim. Promijenio sam puno stvari kod sebe, i sada sam stariji, pametniji, mudriji, jači udarač."

"Pauza mi je stvarno dobro došla. Totalno sam se resetirao, sada sam drugi čovjek.Promijenio sam svoj ego. Kada nisi više borac moraš biti nešto drugo. Mnogo sam razmišljao o tome postoji li nešto za čime žalim jer nitko ne želi živjeti u žaljenju."

Puno toga sam imao još za pokazati. Ne želim zvučati arogantno, ali vjerujem da sam bio jedan od najboljih boraca na svijetu. Uvijek se pitaš koliko daleko možeš dogurati. Želim pokazati svojoj djeci i ljudima da smo mi sposobni učiniti sve što poželimo u životu."

Belcher se ipak umirovio i izdržao više od osam godina bez borbi. No prošle godine je potpisao ugovor na više borbi za BKFC gdje se natjecao u boksu golim šakama kao teškaš. U svojem debiju pobijedio je Tonyja Lopeza jednoglasnom sudačkom odlukom. Nedugo zatim debitirao je i u boksačkom ringu gdje je prekidom pobijedio Ryana Shougha u drugoj rundi. Također je uspješan bio i u drugom BKFC nastupu.

Linker
22. travanj 2024 03:13