UFC

Alda više ne zanima mirovina: 'Imam u sebi još sedam godina karijere'

Jose Aldo
 Instagram
Iako je početkom ove godine tvrdio kako će ovo biti posljednja godina njegove MMA karijere, Jose Aldo se već tijekom iste predomislio i potpisao novi ugovor s UFC-om. No, sad je otkrio kako se zapravo namjerava boriti još punih sedam godina.

"Ovo će biti moja posljednja godina u malim rukavicama. Imam još tri borbe na ugovoru te ću ostvariti svoj cilj da se povučem dok mi je zdravlje još uvijek neoštećeno", govorio je još početkom ove godine bivši UFC prvak i jedan od najvećih brazilskih boraca uopće, Jose Aldo. Imao je on dobar plan, čiji završetak bi bila borba za titulu prvaka krajem godine. No, ljetos je poražen od Alexandra Volkanovskog koji je uzeo to mjesto i za deset dana će on napasti UFC-ovu titulu perolake kategorije.

Ipak, nakon borbe protiv Volkanovskog otkriveno je kako je već prije tog nastupa Alda potpisao novi ugovor s UFC-om na osam borbi te da nastavlja karijeru. To se i dogodilo te on ima ugovoren svoj prvi nastup u bantam kategoriji. On će se dogoditi na gore spomenutom UFC 245, koji se održava 14. prosinca, gdje ga čeka sunarodnjak Marlon Moraes. To bi zapravo trebalo predstavljati početak nove faze Aldove karijere.

"Borit ću se dok ne budem imao 40 godina. Sad mi je 33, tako da je to još sedam godina. I dalje imam san nastupati u boksu, to će se uskoro sigurno dogoditi. No, ukupno ću se boriti još dugo. Ovo je moja prva borba u kategoriji gdje želim postati prvak. Možda na kraju budem nastupao i dulje od sedam godina. Moja karijera je takva da nikad nisam izlazio, nikad nisam pio i imam zdravo tijelo koje može podnijeti sve što je potrebno", rekao je Aldo u razgovoru za brazilski AG Fight, a prevodi BJPenn.com.

Bantam kategoriju smatra svojim novim početkom te kaže kako nije imao problema s prelaskom u istu te da će jednako tako biti sa skidanjem kilograma. To je zapravo već neko vrijeme bilo opcija.

"Kroz godine nisam htio niti pomisliti na to, no razgovarao sam s trenerom koji mi je preporučio bantam. Mislio sam da će biti nemoguće skinuti kilograma, proći kroz sve dijete i slično tome, ali zapravo je bilo potpuno drugačije. Osjećam se snažno i jedem dobro. Još dok sam se borio u WEC-u nisam imao ovakav potencijal za velike stvari. Vjerujem kako imam još puno toga za dati i kako ću se boriti još dugo godina. Ako se osjećam dobro i brzo, nema što me može zaustaviti. Želim pokoriti ovu kategoriju i time ispisati povijest", objasnio je.

Aldo je zapravo u jako dobroj poziciji. Njegov protivnik prethodni je izazivač i pobjeda nad njim bi ga mogla odmah baciti među ozbiljne kandidate za pojas. Tu posebno vrijedi uzeti u obzir Aldovu reputaciju tako da nije nemoguće niti da ova borba bude njegov "title eliminator", posebno ako ju uspije odraditi na dojmljiv način.

Linker
05. svibanj 2024 06:19