UFC

Aleksandar ‘Joker‘ Ilić slavio pred domaćom publikom: Poljak mu pružio jako tešku noć, slomio je i ruku

Aleksandar Ilić

 Screenshot (youtube, Brave Cf)
Ilić je rekao da je u prvoj rundi slomio ruku, no treba čestitati i Poljaku koji je primio sve što je Ilić bacio

Nakon pet godina pred domaću publiku je konačno izašao Aleksandar ‘‘Joker‘‘ Ilić. Večeras je nastupio na beogradskoj Brave 69 priredbi gdje mu je protivnik bio veteran Marcin Naruszczka, inače sparing partner Damiana Janikowskog kojeg je Ilić brutalno nokautirao dok se borio u KSW-u.

Ilić se nakon karijere u KSW-u okrenuo ka ruskom tržištu gdje je i pobijedio njihovu legendu Alexandera Shlemenka, a radio je i boks meč protiv poznatog ‘‘Mage‘‘ Ismailova. Sada se napokon borio na domaćem terenu, a na njemu je bio uspješan.

Borba se održala u ‘‘catchweightu‘‘ do 90 kilograma, a kako je meč išao, pročitajte u nastavku:

Prva runda

Ilić je od prve sekunde krenuo pritiskati protivnika, a pogodio je i nekoliko ‘‘high kickova‘‘ koje je ovaj osjetio. Puno bolji je Ilić bio u stojci te je udarcima u glavu i tijelo polako načimao Poljaka. Cijelo je vrijeme bio prisiljen boriti se sa zadnje noge i uz žicu jer je Ilić jako pritiskao. Zaletio se Naruszczka nekoliko puta na Ilića, no nije ga uspio srušiti. Poljak ga je doveo u klinč na žicu gdje ga je držao neko vrijeme, a pogodio je čak i neke udarce koljenom. Borba je postala pasivna pa ih je sudac i razdvojio, a Ilić je nastavio s pritiskom i ‘‘high kickovima‘‘. Ilić je ‘‘question mark kickom‘‘ bacio u nokdaun Naruszczku, no uspio se oporaviti i nastaviti borbu. Publika je svim srcem navijala za ‘‘Jokera‘‘, koji je krajem runde pogodio čisti ‘‘high kick‘‘, no Naruszczka je nekim čudom preživio!

Druga runda

Istim receptom je Ilke nastavio meč, pritiskao je Naruszczku do kaveza i pogađao ‘‘kickovima‘‘. Nekoliko dobrih udaraca u tijelo je Poljak itekako osjetio, no u prvom dijelu runde se tempo malo smanjio. Ilić je pogodio još jedan brutalan ‘‘high kick‘‘, a Naruszczka je uhvatio nogu i srušio Ilića. Poljak je bio gornji u parteru gdje je neko vrijeme držao ‘‘Jokera‘‘, a nanosio je i neke udarce. Prešao je Naruszczka u polugard i nastavio raditi, no sudac ih je podignuo na noge. Ilić je pogodio nekoliko dobrih udaraca, Naruszczka je pao, no svejedno je preživio i u klinč uhvatio ‘‘Jokera‘‘. Par sekundi prije kraja Naruszczka je srušio još jednom!

Treća runda

Prvi puta na priredbi je neka borba ušla u treću rundu, a ‘‘Joker‘‘ je nastavio svojim tempom. Naruszczka je izgledao jako umorno, ali je i dalje napadao i ušao u klinč na žici još jednom. Naruszczka je bacao koljena, no Ilić je uspješno obranio rušenja na početku. Poljak je bio uporan, no slučajno je pogodio koljenom u genitalije te je nastupilo vrijeme za oporavak. Nakon nekoliko minuta su nastavili, te je Ilić pokušao leteće koljeno. Naruszczka je ponovno srušio Ilića te je iz gornje pozicije nanosio udarce ‘‘Jokeru‘‘, a tako su ostali do samog kraja runde.

Pobjedu je odnio Ilić podijeljenom sudačkom odlukom, i na njoj mu čestitamo. No, treba pohvaliti i Poljaka koji je primio sve što je Ilić bacio i ostao na nogama, kakav meč!

Linker
20. travanj 2024 02:13