UFC

Aleksandar Rakić: ‘Imam nedovršenog posla s Blachowiczem, budi gospodin i pričekaj me‘

Rakić i Blachowicz

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Smatra da nije u redu ako Jan ne prihvati revanš

Srpski borac Aleksandar Rakić još je jednom izrazio želju za revanšom protiv bivšeg prvaka Jana Blachowicza nakon što je u njihovom meču zadobio ozljedu prednjeg križnog ligamenta. Ozljedu je zadobio u trećoj rundi na UFC on ESPN 36 u petom mjesecu, a sad je rekao da s Janom ima ‘nedovršenog posla‘.

‘‘Naravno da Jan traži borbu za pojas, ali dajte molim vas. Budimo iskreni, on ne može biti sretan s takvom pobjedom. Nije me pobijedio jer je bio bolji borac te večeri, pobijedio me je jer sam se ja ozlijedio. Da, sad on priča kako želi ići u srednju i boriti se s Adesanyom, a onda je rekao da želi dočekati Usmana u poluteškoj‘‘, rekao je Rakić za MMA Junkie.

Nastavio je: ‘‘Zaista nema smisla, ja sam njega čekao dok je bio ozlijeđen, hajde budi gospodin i pričekaj mene da završimo posao zato što je ovo nedovršeni posao. On je istinski atleta, ratnik, poštujem ga ali imamo nedovršenog posla i znam da ga mogu pobijediti, i da se to nije dogodilo te večeri, da mi koljeno nije puklo, sada bih bio prvi izazivač i borio bih se za pojas.‘‘

Dotaknuo se i treninga: ‘‘Trenirao sam vrlo jako za ovo, pogotovo cardio jer sam znao da će to biti moja prva borba na pet rundi i znam da sam u boljoj kondiciji od Jana. Plan je bio rastaviti ga dio po dio. Nakon druge runde vidjeti kako stvari stoje, raditi na rušenjima, izmoriti ga, dodati i malo stand-upa.‘‘

‘‘Zato što sam osjećao da je početkom treće runde malo usporio, teško je disao, a ako ponovno pogledate borbu vidjet ćete da su moje ruke bile brže. Trebalo mi je malo da si povećam puls, ali plan je bio odužiti borbu što je više moguće, odvesti ga u duboke vode, stvoriti pritisak i pobijediti ga nokautom ili submissionom‘‘, zaključio je Rakić.

Linker
20. travanj 2024 14:43