UFC

Aleksandar Rakić o idućoj borbi: ‘Moram podsjetiti sve da i dalje želim napasti titulu, a taj meč ima najviše smisla!‘

Aleksandar Rakić

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
‘Bio sam u najboljoj formi svojeg života u toj borbi’

Aleksandar Rakić prošle je godine pretrpio poraz tehničkim nokautom od Jana Blachowicza. U toj borbi Rakić je ozlijedio ligament i od tada želi izjednačiti račun s Blachowiczem. Nažalost, ovakve ozljede nisu mu strane jer je tako ozlijedio koljeno i 2015. godine, a od njegove posljednje borbe dosta se toga promijenilo u poluteškoj kategoriji.

Poljak je u međuvremenu remizirao s Magomedom Ankalaevim u borbi za upražnjeni naslov kada je Jiri Prochazka morao odstupiti s trona zbog ozljede ramena, a krajem srpnja pretrpio je tijesan poraz od novopečenog poluteškaša Alexa Pereire. Iako je po mnogima ta odluka podosta upitna, poraz je upisan, a imajući na umu na koji način je slavio protiv Rakića, revanš ima sve više smisla, s čim se slaže i najbolji srpski poluteškaš.

“Ako me pitate koju borbu najviše želim, a da nije borba za titulu, to je onda definitivno revanš s Blachowiczem, jer to poglavlje nije zatvoreno. Moram podsjetiti top igrače da sam i dalje ovdje i da se i dalje potencijalno borim doći u priliku da napadnem titulu”, govori Rakić za Sirius XM’s Fight Nation. Istaknuo je i da je bio u sjajnoj formi, ali da je, zapravo, pobijedio sam sebe.

“Bio sam u najboljoj formi svojeg života u toj borbi i zaista nisam izgubio meč zato što je on bio bolji borac. Treneri mi govore ‘Aleks, sam si sebe porazio’. Za mene ovo poglavlje nije zatvoreno, ali vidjet ćemo što želi UFC”, nastavlja Rakić.

Rakić ima impresivan omjer pobjeda i poraza 14-3, od čega čak devet pobjeda nokautom. Prije nego što je izgubio od Blachowicza, "Raketa" je nanizao dvije pobjede protiv Anthonyja Smitha i Thiaga Santosa, obje jednoglasnom sudačkom odlukom. Rakić je također jedini borac u UFC-ovih top pet poluteškaša koji se niti jednom nije borio za titulu prvaka.

Aleksandar Rakić u svakom slučaju djeluje spremno za povratak u oktogon, sudeći po snimkama s njegovog treninga, a za vidjeti je što će UFC pripremiti za najboljeg srpskog borca. Jedno je sigurno - jedva čekamo povratak.

Linker
30. travanj 2024 03:49