UFC

Jiri Prochazka u meču s Pereirom neće hrvati: ‘Dokazat ću da sam najbolji ‘stand up‘ borac u kategoriji!‘

Jiri Prochazka

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Izgleda da ni Jiri ne namjerava koristiti hrvanje protiv ‘‘Poatana‘‘, a je li to pametno, vjerojatno će sam procijeniti

Nedavno nas je UFC-ov predsjednik Dana White sve obradovao s nekoliko odličnih vijesti, a među njima je i bila ona kako ćemo konačno dobiti novog prvaka poluteške kategorije. Jiri Prochazka i Alex Pereira bit će sunaslovna borba večer na UFC 295 priredbi koju predvode Miočić i Jones, tako da nas očekuje mega spektakl.

Ozljedom Jamahala Hilla poluteška je kategorija ponovno ostala bez prvaka, no takvo stanje neće još dugo biti prisutno. Pereira će sada pokušati uzeti pojas u novoj kategoriji, no neortodoksni Prochazka problem je za svakoga. Mnogi govore kako je hrvanje njegov najsigurniji put do pobjede, no Jiri nikada ne igra na sigurno.

‘‘Kao i svaki put do sada, učinit ću sve što je u mojoj moći da pobijedim. Mislim da ću u ovoj borbi dokazati svijetu da je ovo mjesto za mene. To je moj teren, borba na nogama, a dokazat ću da sam najbolji ‘stand up‘ borac u poluteškoj kategoriji na svijetu‘‘, rekao je Prochazka za The AllStar.

Pereira se pokazao kao vrlo pobjediv borac ukoliko ga se stavi na leđa u parter, a tom taktikom je išao i njegov posljednji protivnik, Jan Blachowicz. Međutim, Jan se umorio već nakon prve runde te je jedva disao, a Pereira je to prepoznao i uspio je zadržati borbu na nogama i pobijediti.

Izgleda da ni Jiri ne namjerava koristiti hrvanje protiv ‘‘Poatana‘‘, a je li to pametno, vjerojatno će sam procijeniti. Jiri je na nogama vrlo nepredvidiv te može napraviti probleme svima, iako bi mu sigurniji put svakako bio hrvanje i ‘‘grappling‘‘.

Linker
18. svibanj 2024 08:47