UFC

Aleksandar Rakić predložio rješenje problema za UFC 279 event: Chimaeva bi upario s Hollandom

Aleksandar Rakić

 Screenshot (youtube, Fansided Mma)
Najbolji srpski MMA borac dao je zanimljiv prijedlog čelnicima UFC-a

Katastrofalan pad na vagi upisao je Khamzat Chimaev na službenom vaganju za UFC 279 event. Neporaženi čečensko-švedski borac trebao bi predvoditi veliku sutrašnju UFC-ovu priredbu, ali gornju granicu velter kategorije prekoračio je za čak 7.5 ‘‘pounda‘‘ (3,40 kg).

Trenutno nije poznato što će se dogoditi s glavnom borbom večeri. Hoće li Diaz pristati na borbu unatoč ogromnom padu Chimaeva? Hoće li komisija uopće dopustiti nastup Khamzata Chimaeva? Nekoliko je pitanja na koja čekamo odgovor.

Dok svi čekamo rješenje situacije, pojavljuju se razne glasine i prijedlozi za preuređivanje sutrašnjeg ‘‘fight carda‘‘. Jedan od onih koji je izašao sa zanimljivim prijedlogom svakako je i Aleksandar Rakić.

Srpski poluteškaš oglasio se putem Twittera, a UFC-u je predložio da upare Natea Diaza s Tonyjem Fergusonom. Obojica su uspješno prošli vagu za velter kategoriju i težili su identično (171 ‘lbs‘). Što se Chimaeva tiče, Rakić bi njega upario s Kevinom Hollandom koji ima ugovoren meč u ‘‘catchweightu‘‘ do 180 ‘‘lbs‘‘.

Holland i Chimaev ionako su se sukobili u ‘‘backstageu‘‘ uoči sinoćnje konferencije za medije i njihov meč definitivno ima smisla. Holland je težio 179.5 ‘‘pounda‘‘ i kilažom su na jako sličnoj razini.

Rakić je dodao kako bi Daniela Rodrigueza i Li Jinglianga trebalo isplatiti honorarom koji im je zagarantiran nastupanjem na eventu (+ pobjednički bonus), ali njih dvojicu bi ostavio bez nastupa zbog ovih ‘‘rošada‘‘ koje predlaže.

Meč između Diaza i Fergusona zapravo ima puno više smisla od Diazovog obračuna s Khamzatom Chimaevim, no vidjet ćemo što su naumili čelnici UFC-a.

Linker
26. travanj 2024 23:25