UFC

Alex Pereira i Jon Jones planiraju najveću borbu u povijesti MMA sporta? Misteriozni videopoziv zagolicao maštu fanova

Alex Pereira i Jon Jones

 Screenshoot (Full Send MMA)
Pereira se stavio na dispoziciju Jonesu kako bi mu pomogao u pripremi za borbu protiv Stipe Miočića

Dva svjetska prvaka, Alex Pereira i Jon Jones, naizgled planiraju zajednički "projekt" nakon intrigantnog videopoziva, čime su dodatno zagolicali maštu cjelokupne borilačke zajednicu.

Pereira, koji drži naslove u srednjoj i poluteškoj kategoriji, i Jones, legendarni prvak poluteške i aktualni prvak teške kategorije u UFC-u, već dugo održavaju kompleksan, "prijateljsko-rivalski" odnos. Dok su obožavatelji sanjali o njihovom potencijalnom okršaju, izgleda da su u posljednje vrijeme više usmjereni na međusobnu podršku nego na sukob. Ovaj prijateljski ton potvrdila je i njihova nedavna zajednička objava na društvenim mrežama u kojoj su na duhovit način zadirkivali predsjednika UFC-a, Danu Whitea, dok se Jones pripremao za UFC 309 i svoju obranu naslova protiv Stipe Miočića.

Prvi susret licem u lice dogodio se na UFC-u 306 prošlog mjeseca u Las Vegasu, gdje su dvojica boraca pozirali za fotografije, ostavljajući dojam solidarnosti, na iznenađenje onih koji su očekivali napetu konfrontaciju. Pereira je izjavio da bi nakon svog meča protiv Khalila Rountreeja Jr. na UFC-u 307 bio spreman pomoći Jonesu u pripremama za nadolazeći dvoboj, budući da trenira u Connecticutu, a dolazak u Jonesov kamp u New Yorku ne bi predstavljao problem.

"Dugo već razgovaramo o tome da treniramo zajedno, i mislim da je vrijeme da se to napokon ostvari," izjavio je Pereira za Full Send MMA, preko prevoditelja. "Jonesova borba je u studenom, a uvijek je potrebno nekoliko tjedana za oporavak od manjih ozljeda nakon meča." Dodao je kako je vidio Jonesa u vrhunskoj formi te da je odlučan iskoristiti priliku i učiti iz njegovog bogatog iskustva.

Iako je Pereira namjeravao sudjelovati u Jonesovu treningu, u meču protiv Rountreeja pretrpio je više udaraca nego što je planirao, prisilivši ga da ode u završne runde i naposljetku ostvari pobjedu nokautom.

Linker
26. listopad 2024 14:09