UFC

Umjetna inteligencija dolazi u UFC! Dana obznanio: ‘Sastao sam se s Markom Zuckerbergom, u 2025. ćemo napraviti velike poteze‘

Dana White i Mark Zuckerberg

 Twitter (ufc)
Odlučio je Dana stvari uzeti u svoje ruke i pokušati popraviti probleme s rang ljestvicama, a vidjet ćemo je li umjetna inteligencija pravo rješenje za to

UFC-ove rang ljestvice oduvijek su bila tema prijepora među fanovima, a pogotovo ona ‘‘pound for pound‘‘ ljestvica i kriteriji prema kojima se određene borce tamo stavlja. Često je nejasan kriterij po kojemu se određuje mjesto boraca na ljestvici te se zbog toga često raspravlja, a argumenti s obje strane često uistinu i imaju smisla.

Neki dan je UFC-ov predsjednik bio vrlo ljut kada su u pitanju njihove rang ljestvice. Ovdje se konkretno nije radilo o ‘‘pound for pound‘‘ ljestvici, nego je tema bila rang ljestvica u poluteškoj kategoriji. Danu je razljutilo to što je Khalil Rountree nakon poraza od Pereire ostao na osmom mjestu (u trenutku pisanja članka narastao je za jedno mjesto), te je obećao da mediji više neće sudjelovati u tome.

Odlučio je stoga Dana povući i taj porez – od sada će se za rang ljestvice brinuti umjetna inteligencija, a otkrio je i da se već našao s Markom Zuckerbergom oko toga:

‘‘Doslovno smo imali nekoliko sastanaka oko toga ovaj tjedan i radili na tome, razgovarao sam s Markom Zuckerbergom oko umjetne inteligencije. Eto na kojoj visokoj razini mi koristimo tehnologiju. Totalno ću popraviti te rang ljestvice, napravit ćemo puno snažnih poteza u nadolazećoj 2025. godini‘‘, rekao je Dana za TNT Sports.

Odlučio je Dana stvari uzeti u svoje ruke i pokušati popraviti probleme s rang ljestvicama, a vidjet ćemo je li umjetna inteligencija pravo rješenje za to. Ono što je sigurno jest da se definitivno obratio pravoj osobi za to, a vidjet ćemo hoće li ta suradnja uroditi plodom.

Linker
26. listopad 2024 18:36