UFC

Dana White o Topurijinom prelasku u laku kategoriju: ‘Želim ga vidjeti da prvo počisti svoju kategoriju. Ovo mu je prva obrana titule‘

Ilia Topuria 

 pressinphoto/ddp USA/Profimedia
Ukoliko nastavi pobjeđivati, nema sumnje da će se jednoga dana definitivno boriti za pojas u lakoj kategoriji, no, do tada mora očistiti perolaku

Veliko samopouzdanje u kavezu, ali i izvan njega, pokazuje UFC-ov prvak u perolakoj kategoriji. Ilia Topuria pažnju fanova često zna privući svojim izjavama u kojima najčešće prozove nekoga od trenutno najboljih boraca današnjice, odnosno, iznese određene tvrdnje kako ih može pobijediti.

Jučer je njegova ‘‘žrtva‘‘ bio prvak Islam Makhachev. Rekao je Topuria kako je kao mali dosta hrvao protiv Dagestanaca i da zna kako razmišljaju, što bi mu, kako je sam rekao, uvelike olakšalo borbu protiv Islama. Međutim, Dana White rekao je da za sad od te borbe neće biti ništa:

‘‘Ovo je njegova prva obrana titule. Prva obrana titule. Prije nego počnemo govoriti o prelasku tipova u druge kategorije, prvo ih volim vidjeti kako počiste kategoriju‘‘, rekao je Dana kroz smijeh, a zatim je usporedio sve to s Hollowayjem i Volkanovskim:

‘‘Kada pogledate Maxa Hollowayja, kada je on otišao u kategoriju iznad, on je prije toga pomeo svoju kategoriju. Bio je najbolji borac perolake kategorije. Onda je Volkanovski učinio istu stvar. Za Topuriju u perolakoj kategoriji postoji još mnoštvo izazova‘‘, zaključio je UFC-ov šef.

Dobra je stvar da UFC ne dopušta da prvaci samo tako olako prelaze u kategoriju više i bore se za drugi pojas, a sve to dok u svojoj kategoriji imaju još posla. Topuria definitivno ima još posla u perolakoj kategoriji, a danas ispred njega stoji vjerojatno najveći mogući izazov kojeg je u ovom trenutku mogao dobiti.

Ukoliko nastavi pobjeđivati, nema sumnje da će se jednoga dana definitivno boriti za pojas u lakoj kategoriji, no, do tada mora očistiti perolaku.

Linker
26. listopad 2024 18:03