UFC

Alex Pereira je nakon osvajanja pojasa prozvao Adesanyu: ‘Spasio me je od šanka, a sad i ja želim spasiti njega‘

Alex Pereira vs. Israel Adesanya 

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Bilo bi sigurno zanimljivo ovu borbu gledati i u poluteškoj, no Pereira sada ispred sebe ima cijeli red odličnih mečeva u poluteškoj

Alex Pereira je noćas postao novim prvakom UFC-ove poluteške kategorije, a u svojih 11 profesionalnih mečeva uspio je uzeti titule i u srednjoj i u poluteškoj. Nikome to na taj način do sada nije pošlo za rukom, tako da je Pereiri iz tog razloga jedino može skinuti kapa.

Nokautom u drugoj rundi je Pereira svladao još jednog bivšeg prvaka, Prochazku, te se ponovno okitio UFC-ovim pojasom. Nakon ovog meča, odmah u kavezu, odlučio je prozvati Israela Adesanyu, ali ovoga puta na okršaj u poluteškoj kategoriji:

‘‘Nisam iznenađen ovom pobjedom. Nakon prvog lijevog krošea, a onda i nakon drugog, pao mi je na noge. Ne mislim da je bio preuranjen prekid. Ovo je za mene velika čast. Ja inače nisam tip osobe koji će bilo koga prozivati, ali postoji jedan tip koji je u intervjuima govorio kako ću ja ostati za šankom. To me motiviralo, spasio me je od šanka i sada sam ovdje gdje jesam‘‘, rekao je Pereira u kavezu nakon meča.

‘‘Taj tip je rekao da se želi borbama vratiti tek 2027., a ja mislim da je on jako talentiran. To bi bilo traćenje talenta, te sad i ja želim spasiti njega da dođe ovdje i da se bori. Imamo dugu povijest. Adesanya, dođi tatici!‘‘, dodao je Alex.

Bilo bi sigurno zanimljivo ovu borbu gledati i u poluteškoj, no Pereira sada ispred sebe ima cijeli red odličnih mečeva u poluteškoj. Prvi bi trebao biti bivši prvak Jamahal Hill, koji je iz prvih redova pratio događanja na UFC 295 priredbi.

Linker
27. travanj 2024 22:30