UFC

Israel Adesanya narugao se Alexu Pereiri na društvenim mrežama, pogledajte sliku koju je objavio

Alex Pereira (lijevo) i Israel Adesanya (desno)

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Prisjetio se meča u kojem ga je napokon porazio i vratio pojas

Alex Pereira noćas je postao novim prvakom UFC-ove poluteške kategorije, a u svojih 11 profesionalnih mečeva uspio je uzeti titule i u srednjoj i u poluteškoj diviziji, a kada pridodamo titule iz dana kickboksa, možemo slobodno reći da je jedan od najvećih koji se bavio borilačkim sportovima otkako je vijeka. Nitko u ovako kratko vrijeme nije uspio postići ove uspjehe unutar UFC-a, tako da se Pereiri stvarno treba odati počast.

Nokautom u drugoj rundi je Pereira svladao još jednog bivšeg prvaka, Jirija Prochazku te se ponovno okitio UFC-ovim pojasom. Netom poslije ovog meča, još dok je bio u kavezu, odlučio je prozvati Israela Adesanyu, ali ovoga puta na okršaj u poluteškoj kategoriji:

"Ja inače nisam tip osobe koji će bilo koga prozivati, ali postoji jedan tip koji je u intervjuima govorio da ću ja ostati za šankom. To me motiviralo, spasio me je od šanka i sada sam ovdje gdje jesam. Dođi tati!", rekao je Pereira u kavezu nakon meča.

Dočekali smo odgovor od bivšeg prvaka srednje kategorije. Adesanya je nedavno izjavio da će uzeti nešto dulju pauzu od sporta da se oporavi, ali prema ovome što je objavio, kada se i vrati, protivnik mu ne bi trebao biti Pereira:

Ovaj odgovor inspiriran je filmom "Frozen" (Snježno kraljevstvo). Podsjetimo, kada je Adesanya napokon uspio slaviti protiv "Poatana" i vratiti pojas u travnju ove godine, izveo je mini predstavu u oktogonu (Frozen like Elsa) te se kasnije narugao Pereirinom sinu.

Naravno, ostaje za vidjeti hoće li se predomisliti i je li uopće mislio ovo što svi prenose, ali bilo bi šteta da ih ne vidimo u oktogonu treći put, a ukupno peti. U svakom slučaju, ako se ta borba jednom i ugovori, čeka nas prava poslastica.

Linker
23. travanj 2024 09:21