UFC

Alex Pereira: ‘Meč protiv Toma Aspinalla trenutno me ne zanima. Nema smisla da se borim za ‘interim‘ pojas‘

Alex Pereira

 Ian Maule/Getty images/Profimedia
Prvak UFC-ove poluteške kategorije ne vidi smisao u borbama koje ne nude priliku za postati prvakom

Nije tajna da Alex Pereira želi ispisati povijesti i postati prvim borcem u povijesti koji je osvajao titule prvaka u tri različite težinske kategorije unutar UFC-a. Nikada nikome nije pošlo za rukom ostvariti nešto takvo, a ‘‘Poatan‘‘ bi trebao osvojiti pojas u teškoj kategoriji kako bi se upisao u povijest.

Jon Jones aktualni je prvak teške kategorije, a Pereira u skorije vrijeme ipak neće dobiti priliku boriti se protiv ‘‘Bonesa‘‘. Naime, Jones čeka 11. mjesec i okršaj sa Stipom Miočićem, a nakon tog meča, upitno je koji će biti sljedeći koraci aktualnog prvaka teške kategorije. Možda ga Miočić svrgne s trona, a lako je moguće da se obojica umirove. U svakom slučaju, Pereira jedino nekim neplaniranim otkazivanjem može uskočiti kao kasna zamjena, jer inače neće dobiti taj ‘‘title shot‘‘ tijekom ove kalendarske godine.

Čak i da Miočić ili Jones otkažu nastup u Madison Square Gardenu, Pereira vjerojatno ne bi imao ‘‘pole position‘‘ za uskočiti kao zamjena. Tom Aspinall privremeni je prvak teške kategorije i nekako je logično da on bude prva zamjena. Pereira bi mu mogao preoteti taj status napadom na ‘‘interim‘‘ pojas, ali Brazilac je putem svog YouTube kanala istaknuo kako ga trenutno zanima isključivo Jon Jones, barem kad su u pitanju teškaši. Točnije, Pereiru najviše zanima pojas.

‘‘U ovom trenutku nisam zainteresiran za meč protiv Aspinalla. Da vam budem iskren, teška kategorija trenutno nije moj glavni fokus. Ovdje ne pričam o Tomu Aspinallu kao borcu, nego pričam o pozicijama. Ja sam u nešto drukčijoj poziciji sada i nema smisla da se borim za privremeni pojas. Ne želim umanjiti Aspinallovu vrijednost, jako ga cijenim. Mislim da je nevjerojatan sportaš i tip koji je tehnički jako opasan. Ali, ja se ovdje osvrćem na borbu za ‘interim‘ pojas. Taj meč nema smisla za mene. Da je Aspinall prvak, naravno da bih bio zainteresiran i promovirali bismo taj meč. Ali, trenutno nema smisla da se borimo.‘‘, započeo je Pereira, a zatim je istaknuo kako je glavnina njegovog fokusa i dalje na poluteškoj kategoriji.

‘‘Kao što sam već rekao, fokusiran sam na svoju kategoriju. Evoluiram i jako dobro mi ide. Činim dobre stvari za ovu kategoriju i sretan sam zbog toga. Neću ništa forsirati. Ako pređem među teškaše, želim odmah biti u prilici boriti se za pojas, kao što bi se to dogodilo da se vratim u srednju kategoriju. Meni je 37 godina i moram odmah napadati sam vrh. Nebitno je li na vrhu Jon Jones ili Tom Aspinall, to mi nije bitno. Ciljam na pojas.‘‘, pojasnio je Pereira.

Alexa Pereiru u sljedećem nastupu najvjerojatnije čeka okršaj s Magomedom Ankalaevim. Porazi li i Ankalaeva, prelazak u tešku kategoriju i napad na treći pojas djeluje kao najizgledniji korak za ovog velikog borca.

Linker
28. kolovoz 2024 05:51