UFC

Alex Pereira ne uzima zasluge za Stricklandovu pobjedu: ‘Sve je napravio sam, ima unikatan stil i veoma je posvećen!‘

Alex Pereira

 ALEJANDRO SALAZAR/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Alejandro Salazar/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Poznato je da je ranije trenirao sa Stricklandom

Alex Pereira neće si pripisati nikakve zasluge nakon pobjede Seana Stricklanda nas Israelom Adesanyom. Strickland (27-5, 14-5 UFC) zaprepastio je mase kada je pobijedio Adesanyu (24-2, 13-2 UFC) jednoglasnom odlukom sudaca prošle subote u glavnoj borbi večeri UFC-a 293 u Qudos Bank Areni u Sydneyju.

Nakon što ga je bivši prvak Pereira nokautirao u prvoj rundi UFC-a 276 u srpnju 2022. godine, Strickland je proveo neko vrijeme trenirajući s "Poatanom" te Brazilcu mnogu pripisuju dio zasluga za pobjedu. Ipak, Pereira, koji također ima pobjedu nokautom nad Adesanyom, odbacuje svaku ideju da je on razlog zbog kojeg je Strickland skinuo prvaka s trona – iako je rekao da ima velike šanse za to.

"Primijetio sam u komentarima (prošlog videa) da je puno vas govorilo da podržavam Seana Stricklanda samo zato što smo sada prijatelji, jer sam trenirao s njim pa sam ga prirodno morao podržavati. Nisam mogao odvojiti svoje osobne osjećaje od posla, ali evo što sam vam rekao: proveo sam nekoliko dana trenirajući s njim i vidio sam koliko je talentiran i čvrst. Bolje sam to shvatio kroz trening nego kroz stvarnu borbu s njim", započeo je na svom YouTube kanalu pa nastavio:

“Bilo je potpuno drugačije jer svatko tko trenira, tko se bori, zna kako stvari stoje. Zato sam bio tako siguran da će pobijediti. Još jedna stvar, toliko ljudi govori: ‘Oh, Sean Strickland je trenirao s Pereirom i zato je pobijedio.‘ Da pojasnim: nisam imao ništa s tim, OK? Pobijedio je sam. To je u potpunosti njegov uspjeh jer je on tako predan momak s jedinstvenim stilom i stvarno nam je pokazao što ima u borbi s Adesanyom. Dakle, zasluge su sve njegove. Nisam imao ništa s tim unatoč danima koje je provodio trenirajući sa mnom.”

Pereira je odlučio prijeći u polutešku kategoriju nakon što je izgubio naslov u srednjoj kategoriji od Adesanye u njihovom revanšu na UFC-u 287. Uspješno je debitirao pobijedivši Jana Blachowicza, a sada čeka vidjeti što je iduće za njega nakon što su mu se ovim raspletom pomalo poremetili planovi povratka u kategoriju do 84 kilograma.

Linker
29. travanj 2024 23:11