UFC

(VIDEO) ‘Ljudi, već sam pokidao pojas‘: Strickland je ‘popravio‘ svoj pojas točno onako kako bismo od njega očekivali

Sean Strickland

 Screenshot (instagram, Sean Strickland)
Novopečeni prvak UFC-ove srednje kategorije nije pretjerano pažljiv kad je u pitanju pojas koji mu je uručen

Sean Strickland u tjednu uoči borbe na UFC 293 eventu najavljivao je kako mu UFC-ov pojas ne znači puno, odnosno da se radi o ‘‘običnom komadu metala koji ga ne definira kao osobu‘‘. Dakle, još prije nego je došao do pojasa, Strickland mu je već umanjio važnost, a ubrzo smo dobili i dokaz da mu nije pretjerano stalo do tog ‘‘komada metala‘‘.

‘‘Ljudi, već sam pokidao svoj pojas.‘‘, rekao je Strickland u videu koji je objavio na svom Instagram profilu, a oštećenje je nastalo na osmerokutu koji služi za skupljanje kamenčića koji se ugrađuju u taj osmerokut prilikom svake obrane pojasa.

Spomenuti osmerokut se djelomično odvojio od samog pojasa, a Sean Strickland riješio je situaciju točno onako kako bismo očekivali od jednog ponosnog Amerikanca. UFC-ov prvak srednje kategorije posegnuo je za takozvanim ‘‘duct tapeom‘‘, odnosno višenamjenskom ljepljivom trakom. Malim komadom ‘‘duct tapea‘‘ (koristi se i naziv ‘duck tape‘), Strickland je pričvrstio osmerokut za sami pojas, a mnoge je nasmijao načinom na koji je ‘‘popravio‘‘ svoj pojas.

‘‘Duct tape‘‘ kakav poznajemo u današnjem obliku osmišljena je tijekom Drugog svjetskog rata i Ameri su ju koristili između ostalog za popravak svog oružja i vojnih vozila, kao i za pričvršćivanje kutija za streljivo. Ova višenamjenska traka 1970. godine korištena je i u svemiru. Inženjeri i astronauti NASE koristili su ‘‘American Duct Tape‘‘ te ih je traka spasila prilikom izvanredne situacije 1970. godine kad su se pokvarili četverokutni filteri za ugljični oksid na Apollu 13. Bilo je potrebno prilagoditi upravljački modul kako bi odgovarao okruglim priključnicama lunarnog modula koji se koristio kao čamac za spašavanje nakon eksplozije na putu za mjesec. ‘‘American Duct Tape‘‘ spasio je stvar, a na isti način spašen je i Stricklandov pojas.

Način na koji je sanirao štetu na pojasu nije jedina stvar koja je privukla pažnju njegovih pratitelja. Svi su uočili kako je zid prostorije u kojoj se nalazi prepun raznoraznog oružja, što je također očekivano s obzirom na Seanovu ljubav prema vatrenom oružju.

Eric Nicksick, trener Seana Stricklanda također je ostavio komentar na Seanov video, a na vrlo šaljiv i domišljat način prokomentirao je Seanovu kolekciju oružja.

‘‘U koliko sati ‘ATF‘ dolazi na večeru?‘‘, napisao je Nicksick, a ‘‘ATF‘‘ inače je kratica za ‘‘Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives‘‘. Radi se o agenciji za provođenje zakona u Ministarstvu pravosuđa SAD-a, a svrha je protekcija zajednice od nasilnog kriminala, kriminalnih organizacija, nezakonite upotrebe i trgovine vatrenim oružjem itd.

Linker
30. travanj 2024 05:19