UFC

Alex Pereira o Adesanyinom nastupu: ‘Bio sam tužan dok sam to gledao, nije uzbudilo ni mene ni publiku‘

Alex Pereira

 Screenshot (youtube, Ufc)
Nije trošio previše riječi na prvaka

Alex Pereira se u subotu na najbolji mogući način afirmirao kao sljedeći izazivač za pojas u UFC-ovoj srednjoj kategoriji. U prvoj rundi borbe nokautirao je Seana Stricklanda te tako poslao jasnu poruku prvaku Israelu Adesanyi.

Bivši dvostruki Gloryjev prvak je nakon subotnjeg meča dobio same ovacije kako od publike, tako i od cijele borilačke zajednice. Bio je to najveći njegov nastup u dosadašnjoj MMA karijeri, prije kojega u UFC-u uopće nije bio rangiran u top 15.

Pereira je upitan o Adesanyinom nastupu protiv Jareda Cannoniera: ‘‘Nije me uzbudilo, a nije ni publiku. Bio sam veoma tužan kad sam to gledao. Nadam se da ćemo mi kad se budemo borili imati bolju borbu od ove. Sigurno ću ga prisiliti da publici pruži bolji show.‘‘

Iako Pereira ima tek tri pobjede pod UFC-ovom zastavom, rivalstvo i dvije pobjede nad Adesanyom iz kickboxing dana su ga već gurnule u borbu za pojas. Adesanya je toga itekako svjestan te je nakon pobjede odmah povikao:

‘‘Vidite, znamo tko je sljedeći. Vjeruj mi, prvi put kad sam ti rekao, bila je to moja greška što sam forsirao tu desnu ruku i to je bilo u kickboxingu. Lako je nokautirati onu seljačinu, kako se ono zove, Stricklanda. Sljedeći put ćeš biti zamrznut kao Elsa.‘‘

Ne sumnjamo da je ovo sljedeća borba za pojas u srednjoj kategoriji. Svakako ćemo vidjeti hoće li Adesanya ponavljati greške protiv nezgodnog Pereire i u MMA-ju.

Linker
24. travanj 2024 12:22