UFC

Israel Adesanya nakon velike pobjede najavio idućeg protivnika: ‘Svi znamo tko je idući na redu‘

 Israel Adesanya 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Rivalstvo među njima postoji još iz kickboxing dana

Prvak srednje kategorije sinoć je s lakoćom obranio pojasom protiv drugorangiranog i uvijek opasnog Jareda Cannoniera. Fanovi su nažalost ostali uskraćeni za dobru akciju, ali teško da se Israela može kriviti za to. On je učinio ono što je morao; neutralizirao je Jaredove pokušaje, držao distancu i radio dovoljno da runde budu dosuđene u njegovu korist.

Cannonier je bio taj koji je trebao preuzeti inicijativu i riskirati, no to nažalost nismo vidjeli. Zato je jedan drugi srednjaš oduševio publiku, a i samog Adesanyu svojim nastupom, te time vrlo vjerojatno postao idući izazivač za pojas srednje kategorije. Alex Pereira je unatoč malim izgledima proveo svoj plan u djelo, u čemu mu je uvelike pomogao i njegov protivnik Strickland koji je naivno, a možda i pomalo luđački pokušavao dokazati da može Pereiri parirati u stojci.

"Svi znamo tko je idući. Kao što sam i rekao, ključna je bila desna ruka. Lako je njega nokautirati, ne mogu mu se sjetiti niti imena (Strickland), zato jer je išao izmjenjivati udarce. Ali bilo je točno onako kako sam najavio na konferenciji. Idući put kad te stavim na klizaljke, smrznut ćeš se kao Elsa."

Adesanya vjeruje kako je bio na dobrom putu da pobijedi Pereiru u njihovoj drugoj borbi 2016. godine prije nego je zahvaćen teškim udarcem. On je sada postao jedan od najboljih boraca UFC rostera, dok Brazilac u MMA sportu ima tek sedam mečeva.

"Gledao sam njihovu borbu. Strickland se trebao više fokusirati na njegove udarce kao što sam mu i rekao."

Linker
24. travanj 2024 08:49