UFC

Alex Pereira o Khamzatu Chimaevu: ‘Bježi od svih, ne želim niti govoriti o njemu‘

Alex Pereira

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvak UFC-ove srednje kategorije nema dobro mišljenje o ‘‘Borzu‘‘

Sve oči MMA javnosti uperene su ka Miamiju i UFC 287 eventu. Alex Pereira i Israel Adesanya u ranim nedjeljnim satima obračunat će se u meču za titulu prvaka srednje kategorije, a bit će to njihov četvrti međusobni obračun.

U sva tri dosadašnja navrata slavio je Pereira, dvaput u kickboksu, a jednom u MMA-u. Mnogi se pitaju što će biti sljedeće za Adesanyu ako izgubi, ali i ako pobijedi. Naime, ‘‘Izzy‘‘ je već porazio sve top izazivače (Whittaker, Vettori, Cannonier, Costa), a neke čak i dvaput. Pobjedom protiv Pereire, Adesanya ne bi imao na vidiku adekvatnih izazivača, dok Pereira nema takvih problema.

Jedini top 10 borci s kojima se ‘‘Poatan‘‘ borio su Adesanya i Sean Strickland. Dakle, pregršt je opcija za njegove sljedeće nastupe, ali kao jedna od izglednih opcija nameće se i Khamzat Chimaev. Neporaženi Čečen sa švedskom putovnicom trenutno je trećerangirani izazivač unutar velter kategorije, ali u srednjoj kategoriji uopće nije rangiran.

Unatoč tome, svoj sljedeći nastup vjerojatno će odraditi u srednjoj kategoriji. Razlog tome leži u činjenici da Khamzat jako teško skida kilažu za velter i upitno je hoće li ikad više nastupati u kategoriji do 77 kilograma. Nema sumnje da će UFC odmah gurnuti Chimaeva protiv nekog od top izazivača, samo da ga što prije približe napadu na titulu. Nije nemoguće da Chimaev odmah dobije i napad na titulu, ali Alex Pereira nije bio pretjerano zainteresiran osvrtati se na Chimaeva.

‘‘Koga god UFC stavi ispred mene nakon ovog meča, bit ću spreman boriti se. Priča se o (Paulu Costi) ‘Borrachinhi‘ i (Robertu) Whittakeru, a njih poštujem. Nisam primijetio da pričaju gluposti o meni i da se žele promovirati na taj način. Chimaev s druge strane bježi od svih. Ali neću uopće niti pričati o njemu, ne gubim se kao on.‘‘, rekao je Pereira pred okupljenim predstavnicima medija tijekom takozvanog ‘‘media dayja‘‘.

Podsjećamo, Pereira je nudio Chimaevu da se obračunaju u poluteškoj kategoriji na ‘‘short notice‘‘, a meč se treba održati u prvom mjesecu ove godine. Prema navodima Pereire, Chimaev je taj meč odbio, ali teško je povjerovati da su i čelnici UFC-a bili voljni organizirati takav meč. Chimaev i Pereira vjerojatno će se susresti u nekoj fazi svojih karijera, a bit će tu puno ‘‘zle krvi‘‘ među njima.

Linker
20. travanj 2024 13:10