UFC

Pereira smatra da će Glover Teixeira imati ključnu ulogu u subotu: ‘On ima puno iskustva s Prochazkom‘

Alex Pereira

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Nema sumnje kako će njih dvojica pružiti atraktivan meč, koji možda ni neće dugo trajati. Naravno, osim ako Jiri počne hrvati i na taj način pokuša neutralizirati ‘‘Poatana‘‘

U noći sa subote na nedjelju, odnosno na UFC 295 priredbi će se u kavezu konačno obračunati Jiri Prochazka i Alex Pereira. Njihova poluteška kategorija je već nekoliko mjeseci bez prvaka, a to će se promijeniti ovog vikenda u New Yorku. Ova borba je pomaknuta kao naslovna nakon što je Jon Jones otkazao borbu protiv Stipe Miočića.

Prochazka i Pereira imaju stilove koji obećavaju odličan meč, a ne sumnjamo da će tako i biti. Upravo je ta nepredvidivost koju sa sobom donosi Jiri najveći misterij za Pereiru, no on je jučer rekao kako vjeruje da će mu Glover Teixeira dosta pomoći:

‘‘On je definitivno jako težak protivnik. Nepredvidiv je, da, ali ja ću iskoristiti svo iskustvo koje imam iz ovih borbi ali i iz kickboksa. Sve ću to iskoristiti u ovoj borbi. Glover je s njim imao jako tešku borbu, a pobjeđivao je sve do tog ‘submissiona‘. Glover isto ima silno iskustvo, a to je bitno i za mene‘‘, rekao je Pereira na konferenciji za medije.

‘‘To nikako ne znači da mislim da je ova borba lagana zato što se Glover već borio s njim, ali Glover mi je puno pomogao sa svojim iskustvom. Znam da su svi uzbuđeni zbog ove borbe, neovisno o tome što je ‘main event‘ propao. Nitko neće tražiti povrat novca jer žele gledati naš meč‘‘, dodao je.

Nema sumnje kako će njih dvojica pružiti atraktivan meč, koji možda ni neće dugo trajati. Naravno, osim ako Jiri počne hrvati i na taj način pokuša neutralizirati ‘‘Poatana‘‘.

Linker
03. svibanj 2024 05:57